Journey to the south

Knowing that nak kena pegi Melaka, cepat2 la try to find maps, online map la since tak penah drive on my own kat sana. Surprisingly, we all reached there dgn tak payah sesat2 pun. thanks to all the signboards...not bad at all hehe

cuma panasnyaa..tak tau la kat melaka mmg musim summer....hahaha
dlm tu sempatla singgah kat bandar hilir....tourists everywhere...


yg best aku tgk..polis pelancong jadi mcm model je...ramai betul org tangkap gambar dgn diorang...looks like semua tourists tu berpuas hati dpt tangkap gambar dgn diorang..


ni plak gambar beca kat situ....sume mcm ada telco yg sponsor kot..sume sepesen je decoration nya..siap sound system tu..kalah keta aku

kat sini byk gakla tempat nak beli souvenir..cuma harga bleh tahan la...sbb mmg ramai tourists pun..tapi sbb limited time..beli je la kat sini


aku berpuas hatila walaupun balik pun dah malam....letihnya rasa...rasa nak berendam je....

7 comments:

KNizam said...

ko merasa ke idak cendol tepi sungai tuh ?

fara_lf said...

tak naik tower tuh ker?

zamz said...

knizam: tak sempat pun rasa cendol kat situ..

fara: bleh naik ke tower tu...tak terpikir plak hehe

Cik Choki said...

halloo halloo.. saya org melaka. yup. menara taming sari tu boleh naik, rm10 seorang utk warga malaysia. kena tunjuk mykad

5 minit naik (pusing2), 10 minit stay kat atas (pusing2 gak), n 5 minit turun (still pusing2). kuikui

selain tu, ade gak river cruise. menyusuri sg melaka. tunggu je bot tu depan bangunan merah

aha. byk lagi benda2 yg bole di try kat melaka nie. bercutilah di melaka lagi ye next time! =)

zamz said...

cik choki..lain kali kena amik tourist guide la camni hehe

fara_lf said...

erkk.. takkan dia buat utk display jer kot..boleh ler.. that day, fara gi sana tak sempat naik.. sungai tuh, kalau mlm cantik ler kot, bnyk lmpu2.. siang kurang skit arr..

zamz said...

tula pegi siang panas betulll huhuhu

Post a Comment