Sudahkah Anda Membayar Zakat Pendapatan

Dalam byk2 surat yg aku dpt tiap2 ari...tetiba dpt surat dari pusat zakat
dlm tu bukan la ada surat ke apa...cuma ada tafsir surah AlWaqiah...rasanya last year dpt tafsir surah Al-Mulk...then baru teringat this year aku belum bayar zakat pendapatan lagi..huhu

nasib baik ada reminder walaupun indirectly ...korang sudah ke...


2 comments:

zayed said...

aku mendapat info dr seorg yg bleh dipercayai, 60% dr sumbangan zakat seorg masuk dlm pengurusan zakat, cuma 40% je dpt pd asnaf...
wallahua'lam.

p/s: mudahan tdk benar belaka..

zamz said...

zayed: yeke...tak tau la that part..cuma sbg seorang islam..aku cuma bayar kepada pihak berwajib je...and rasanya diorang mmg dah ada committee yg layak utk decide mana nak diagihkan duit zakat tu...

wallahualam...

Post a Comment