Sepagi di Zoo Negara

Selepas berbelas tahun ni la first time aku jejak kaki ke zoo negara ...lama tuu..rasanya last aku pegi masa sekolah rendah kot.....so zoo negara here I come....hehe tak ingat la apa perbezaannya ...yg surenya tempat gajah dgn giraffe tu nampak cam sama je...except for kali ni boleh bagi gajah makan laa....beli kat sebelah tu terus leh bagi makan..gajah tu pun mmg tgh tunggu je....best gak tuh...


kat kandang singa dgn rimau plak aku tgk singa2 dgn rimau2 tu kurus2 je...kesian plak...nampak macam tak cukup makan je diorang tu...
ni plak cipan ke tapir...ingatkan mati...rupanya sedap je tido...tak gerak2 pun...teringat plak kawan aku sorang nama cipan...apa cite dah mamat tu..
ni binatang ni nama apa ntah...rusa ke...lupa lak aku...aku suka sbb boleh bagi makan je...beli makanan dia singgit lepas tu leh bagi makan...dah bagi makan tak dpt la aku tangkap gambar masa bagi makan tu..
ada gak tempat mainan utk budak2..tapi tgk uzur betullah...sib baik tak tercabutapa2 pun enjoy la pegi zoo negara..maybe banyak boleh improve lagi...esp kawasan kolam ikan...kawasan rimau tu...binatang2 yg selalu jadi tumpuan la kan....maybe masalah kewangan la kot kan...ada duit sume boleh buat ...

2 comments:

Rashid said...

kenapa ya diorang tak jaga ngan baik binatang tu.. ishhh kesiannya. dah la dikurung. sayapun pernah pergi zoo di KK - pun macam segan hidup mati tak mau..

ZAMZ said...

ntah lah en rashid..budget tak cukup kot....kena harap org sponsor..patutnya zoo negara tu leh dpt status cam khazanah negara ka..ataupun privatise je terus..

Post a Comment