Zoo Negara Here We Come Again

Since last week masa pegi bukit tinggi takde binatang lain selain rabbit so this week we decided to visit geng2 kat zoo negara pulak..ramainya org compared to last time kitorang pegi. dua2 lot parking a dgn b penuh..kat luar pun penuh dgn keta..not sure why maybe sebb esok cuti and esok start puasa kot..

sbb kali ni kitorang masuk ikut pintu belakang sempat la masuk akuarium tunku abdul rahman..last time kitorang tak sampai sini pun sbb mmg cam takde org langsung..nampak byk la ikan..and a lot bettet compared to our last visit

lepas tu kitorang naik bas dia je or train? malas nak jalan until sampai kat kandang rimau aritu cam tak puas je tgk rimau..kali ni cam best sikit sbb rimau tu besar and cam nak terkam org je.. seram gak aku..

lepas tu rintik2 la pulak..risau nak hujan kitorang decide keluar terus la..takut hujan lebat lak..nak bawak 3 askar ni cari tempat lindungan hujan hehe..

tapi boleh tgk merata2 ada volunteer lah..gud effort from them..ada yg jual souvenir, barang makanan, yg jaga binatang utk tangkap gambar pun ada...lastly siap ada student uitm yg organise coloring contest utk budak2, treasure hunt pun ada?pastu ada gak poster ada bazar ramadhan by celebrities kat zoo negara..sapa2 yg dekat cam knizam leh la pegi

4 comments:

shaxx said...

wooo...bestnyer pegi zoo! jgn lupa kirim salam kat beruang!

Akak Pok Pek said...

The last @pp n kids gi was like 4 years ago, and it was zoo @ night. We were almost locked in there (masa tu dah pukul 11pm) sebab by the time weol nak keluar rupanya dah habis waktu.. But it was a good experience hearing the animals at night when they are supposedly to be more active.
Btw, Rumah parents @pp cuma 15 mins walk je dari zoo.

Myza said...

Bestnya pegi Zoo! Tu pun setakat Zoo Negara je! Teringin jugak nk pegi Zoo Taiping & Zoo Melaka. Sebab dgr2nya, zoo2 tu happening jugak!Pun ada Night Safari! Nk best lagi Zamz pegi Zoo Singapore! Aquaria KLCC pun ok gak! Tapi mahal la sikit!Good experience and exposure for the kids!

zamz said...

haha shaxx lambat la cakap..next visit nanti kirim salam ek

app dekat je ek..ada taman apa ntah sebelah zoo tu..sib baik tak tido sekali dgn binatang tu ek hehe

myza..ada org cakap zoo taiping pun best tapi tak penah masuk lagilah..
zoo melaka dah sampai la tapi tak sebesar zoo negara best gak binatang2 nya..dulu penah gi zoo kat indon best gak kita drive sendiri je masuk zoo tu..binatang2 pun free je jalan2..

Post a Comment