Nasib Baik Aku Posa

hari ni first day posa sempat gak aku pegi shopping kat jusco. org pun ramai sana sini sbb hari ni public holiday kot. ada sale pulak tu..aku pun tak sure sale sempena apa..baru je nak posa pun

tapi tak kisah la sume tu..dalam ramai2 manusia kat jusco tu mmg sume kena beraturla esp nak membayar, salah satu part aku tak suka masa shopping. dalam beratur panjang tu ada jugak manusia yg selamba badak je potong ikut tepi.

dia ingat keta ke boleh potong sebelah kanan..ampess tul. aku panas la jugak org beratur punya la panjang dia leh selamba je potong dekat kaunter. org depan aku yg dipotong tu pun cam terpinga2 je tak sangka ada manusia camni dgn rasa tak bersalahnya potong dia.

pompuan lak tu dah tua lak tu..fuiyoh ini macam punya worang pun ada dalam dunia...

nasib baik aku posa kalau tidak....korang sambung la sendiri hehe...

11 comments:

zariel said...

haha...wlaupun posa tp benda yg x elok@salah ptt ditegur...

zamz said...

emm betull ada sorang dua dah kena tegur..tapi yg ni jenis takde perasaan kan tu yg payah sikit tuh

suara said...

Salam zamz...
hehe...sib baik posa kan.

teguran untuk kebaikan... boleh kumpul pahala. tapi kalau tegur org tak berperasaan, jgn sampai kita pulak yg terlebih bengang... sabar je, pahala lebih menanti kita. InsyaAllah. :)

Sama-samalah kita jadikan amalan dan ibadat Ramadhan kali ini lebih baik dari tahun2 sebelumnya.

Masa berjalan, umur semakin bertambah... bermakna masa kita makin singkat. tul tak? Salam Ramadhan utk zamz sekeluarga.

Akak Pok Pek said...

kalau citer pasal potong memotong ni, kita kat Saudi dah biasa kena potong dgn mak arab or anak arab. Seperti biasa yg bertutup2 muka tu, tolak jer kita ke tepi dan dia pun potong q. Kalau kat Arab, @pp tak tegur tp kalau kat KL or even atas plane ke KL lagi, aku siku jer. Kalau kita sound dia, dia buat muka x fhm jer, lagi sakit hati....

smaelz83 said...

sabor jer la... manusia tu pelbagai kerenah.. kdg2 family kita pon ada camtu... huuuhhh

zamz said...

mmgla sabar je..cuma pelik la camana leh ada org camtu ek..takde perasaan langsung

app ..tu yg malas nak sound tuh buat sakit hati je

su and smaelz..sabar je lah hehe

meo188 said...

em, begitulah manusia semakin mementingkan diri. Jika xmampu menasihat... doa2kan dia berubah. :)

Mr PenyuBiru said...

aku pernah kena, tapi sib baik aku jenis penyabar dan cool! hehe...

zamz said...

yela meo , penyubiru cuma rasa sakit hati je tgk org camtu..
kalau tak sabar leh jadi gaduh rasanya ..lagi sakit hati hehe

wilda said...

sehari seblom pose pun kena gak mcm ni. kali ni untie dlm lingkungan 50-an la..dhla potong, die leh mintak org jaga kaunter tu g cari pihak atasan sbb x puas hati harga mentega mahal dr harga dlm katalog.yg jaga kaunter pun selakla satu2 m/s katalog tu nk tgk.pastu boleh bertengkar2 lg, sbb pekerja tu kata tu katalog lama, xleh pakai, untie tu ttp nk murah. (untie, ini tesco untie, bukan pasar mlm, boley tawar2)

uish, sy pun soundla, tp cara lemah lembutla.."untie, kenapa x tanya sebelum Q, ini mcm sudah lambatla untie, ini sudah ramai belatur mau bayar" (sambil tunjuk barisan panjang)

untie tu mcm bengang2 n lwn balik "u nk cepat u pergi beli brg tempat lainla"

uish, berasap gakla, tp nasib baik org2 yg beratur blkg2 pun bising sama, kira mendpt sokongan padu la..hehehe..siap ada yg ckp "untie, u pegi beli mentega kat kidai luncitla untie, dlm plastik punya, kompem murah" <--bukan sy ckp aaaa..untie tu pun x jd beli mentega die. kejam kn? haha, ala, x stat pose lg time tu..

(sori wat mcm blog sendirik lak)

zamz said...

wilda mmg stress la camtu kan..
sib baik la posa hehe

Post a Comment