Jalan2 Cari Makan kat Penang

emm kalau balik penang, kalau tak pekena nasik kandaq dgn beli jeruk tak sah laa...

so pepagi raya keempat aku pi beli breakfast kat kedai nasik kandaq deen kat jelutong..org penang esp kat island sure tau kot ....kedai ni antara favorite aku la kat penang. rasa cam dah lama dah kedai ni wujud sbb aku sedar2 mmg dah ada ..lama tuuu.

siap beratur sampai keluar nak order nasik..sib baikla org depan aku order sebungkus dua je kalau sume org mcm aku order sekali 15 bungkus sampai tgh hari la baru breakfast agaknya


ni plak tempat aku selalu beli jeruk..pasar chowrasta..dekat je dgn komtar. mcm2 jenis jeruk la ada kat sini nak campur2 pun boleh. kalau org luar yg tak tau..checkla kat map penang ek..

10 comments:

Tirana said...

Zamz orang penang ke? Suami saya pun orang penang jugak. Saya orang perak utara (parit buntar) tapi tahun ni we all tak balik beraya di penang. Beraya di KL aje. Raya ke4 baru balik ke kampung saya di perak.

zamz said...

cepatnya tirana komen hehe

org penang jugak ek..ramai gak org belah utara di kalangan bloggers ni nampaknya..

m@Ri@ said...

salam..org penang yek..sy skrg dok penangla..kije sini..ya mmgla sedap giler jeruk chowrasta..sy kalau blk kg mesti bw balik jeruk chowrasta..my family ckup suka..sedap..

Myza Pesona said...

Every year memang akan pegi Utara, jalan2. Penah smapai kat balik Pulau, pegi makan durian ! Best durian Balik Pulau! Pas tu singgah beli jeruk, tapi tk ingat kat mana!Insyaallah, hujung tahun ni, nk ke Utara lagi, jalan - jalan cari makan!

zamz said...

salam maria keja penang ek...sure dah biasa kat tempat2 kat sana kan...

zamz said...

myza pun suka ke sana ek...
tapi rasa kat penang tu cam complete la sume ada...pantai ada..nak beli barang ada..mcm2 adaa hehe

myadlan said...

walaupun aku skrg kt penang, tak sempat lagi nak berjalan2 cari makan sampai ke kedai deen tu.. padahal deen kat melawati pun ada jugak!

zamz said...

myadlan deen kat melawati tu sama ke dgn deen kat penang..nanti aku nak try lah yg kat melawati tu kalau betul

ajakrebyz said...

dah lama tinggalkn penang smpai dh terlupa pasar chowrasta ni.. tersenuym balik bila baca posting ni ;p

zamz said...

ajakrebyz..
dah tak pegi penang ke..

Post a Comment