Hujan Duit....


misteri gak kan ada org buat camni..kalau korang situ kutip tak duit nih tanpa memikirkan dari mana duit tu dtg...

KL Sentral was transformed from a busy to a frenzied state yesterday when a mysterious “Mr Moneybags” decided to share his wealth, scattering what is believed to be thousands of ringgit and causing a mad scramble at the lobby of the transportation hub.

The unidentified man casually walked through the hustle and bustle of KL Sentral, throwing handfuls of RM50, RM10 and RM1 bills up into the air before calmly walking towards the exit – never looking back. Behind him, people scrambled for the money.

According to eyewitnesses, the man was of Chinese descent, appeared to be in his 30s and was of medium height and built. He was dressed in a long-sleeved T-shirt and pants.

It is believed his act was caught on CCTV. The authorities are reviewing footage to determine his identity.

The incident , which occurred about 2.30pm in front of the KTM Komuter ticket counter, caught the crowd completely by surprise. But not for long. Once the initial shock was over, the cash was gone in mere seconds.

“I couldn’t believe it when it happened. There was a shower of money and people all around paused for a split second, unsure of what to do.

“But then one person started to pick up the bills, the next thing you know, everyone was grabbing bills off the floor,” said Zulkhairy Mohd Khair, who was in the thick of the happening.

Zulkhairy, a newspaper seller, snagged himself a princely sum of RM600 while colleagues Shafiq Aiman and Sulaiman Saleh picked up RM150 and RM65 respectively.

KL Sentral authorities expressed surprise when ask about the incident. A spokesman for Semasa Sentral Sdn Bhd said they would interview security personnel on duty to get more details.

kalau aku aku kutip dulu lepas tu baru pikir nak buat apa hehehe

19 comments:

*secret said...

wah~
bes aa..
menang loteri kots..*ahaks*
dah tak tao nk watpe kot ngan wet tuh..
kaye bebnor aa tu..

Tirana said...

Saya pun kutip dulu..baru fikir..hehehe dasar mata duitan.. entah2 duit hasil rompakan tak atau duit palsu.. Hish..tak baik kan fikiran yang negatif pada orang.. Agaknya dia memang kaya sampai tak tau apa nak buat dengan duit tu so dia hamburkan aje
macam buang sampah.

Amer Aan @ Green Arrow said...

aku klu trjmpe duit tu...
aku amik pastu..
aku g balai polis..
melporkan ada duit ilang..
then aku srh polis....
tu cari mak bapak..
duit tu...
hahahahahahaha

wénkt said...

nk buat cam ni gak laa....
tunggu aku kaya skit lagi...

sbb kan..
duit ni.. kalau kita tak der duit, baru kita mencari duit..
kalau dah ada duit, tak tau nak buat apa lak..

zamz said...

secret mungkin gakla menang loteri hehe byk sgt duit tuu

zamz said...

tirana pikir positif pun bagus gak hehe

Chekgu BaniHassim said...

err...
pikir dulu kot nak amik ke tak..
kalau sumber tak halal pun tak best gak...
kene pikir 2-3 kali gak..

zamz said...

amer jarang2 la nak jumpa org nak gi balai polis plak bila jumpa duit

zamz said...

wenkt..ramai gak yg dah kaya raya tapi still cari duit lagi

zamz said...

cekgu bh..mmg pun cuma amik dulu lepas tu baru pikir duit tu halal ke tak ..mana tau halal hehehe

shaxx said...

alaaa... apsal x de orang bagi tau aku eh? aku nak kutip gak... hehe

Mohd Hafifi said...

huhu..baik sugguh hati orang tu..aku nak try wat gak arr nnti..haha

zamz said...

shaxx nanti aku nak buat cam tu aku bagitau ko heheh

zamz said...

hafifi..nak buat camtu cakap kat aku hehe

Sweet Thinker said...

kutip. banje awek. puaskan hati. br pikir... pastu wat2 lupa apa berlaku, hehe!

zamz said...

belanja awek dulu ek..bertuah sungguh hehe

myadlan said...

gila best.. tak paham motif mamat tuh.. bagi la sedekah kt yg memerlukan..

tak pun itu duit rompakan bank ke? huhu.. misteri nusantara betul

zamz said...

hehe mcm2 spekulasi la myadlan..tak tau la diorang dah tau ke belum..

hopefully mamat tu mmg sedekah duit dia lah..

..::Ev︼@ngel::. said...

waaah aku nak gak..

Post a Comment