Tips Bila Isteri Marah...


Asam garam rumahtangga, perselisihan pendapat atau bergaduh tu biasalah. kalau tak rumahtangga tu sunyi pula dan boring..Tiada pula pahit manisnya. Apa yang anda perlu buat apabila isteri anda mengamuk? Serlahkan kehebatan anda bila menghadapi situasi tegang ketika isteri tengah marah!

agak2 boleh jalan ke tak cara2 nih hehehe...

bila isteri mula baling barang
--------------------------------------------------------------
anda cuba sambut ape yg dorang baling tu. inilah masanyer anda nak tunjuk kepantasan anda menjadi goal keeper.

Bila isteri anda mule menjerit tak pasal menengking, membebel tanpa henti
--------------------------------------------------------------
anda menyanyilah sekuat hati dengan penuh perasaan mengikut melodi sebenar penyanyi asal.
inilah masenyer anda nak tunjok yg suara anda sedap giler!

Bila isteri anda tenung anda cam nak telan (garang arh konon!)
--------------------------------------------------------------
anda senyum jek pandang isteri anda tuh! inilah masenyer anda tunjuk betapa machonya anda ketika senyum!

Bila isteri anda hambik sumer barang dia bungkus ala nak lari rumah
--------------------------------------------------------------
anda tolong kemaskan barang dia. hambik semua barang dia masukkan dalam plastik sampah kaler hitam tuh.
Inilah masenyer anda nak tunjuk betapa rajinnyer anda, ringan tulang dan suka membantu.

Bila isteri anda menangis akibat terlalu marah dan sakit hati hingga mengalirkan airmata
--------------------------------------------------------------
anda ketawalah berdekah hingga terguling.
Inilah masenyer anda nak buktikan bahawa anda berusaha buat isteri anda gumbira ketika dia sedang berduka, sedih dan terluka!

9 comments:

Nadine Zuharra said...

hehe..klakar2..especially yg part bungkus brg nak blk kampung tu.. ;p
tp yang last tu kesianlah..yela,pompuan kan tak dpt dipisahkan dr air mata(itu lebih baik dr menjerit2 or baling2 brg pd suami)..skali kene gelakkan plak daaa..ingatkan ade org nak pujuk..

Tirana said...

Hehehe..Zamz pernah cuba ke tips ni..?

Chekgu BaniHassim said...

macam tingtong je aku rase kalau bagi unrelated reaction...
tlg bungkus baju tu yg tak tahan,mcm disuruh pegi lak...

Aku-Ida said...

wah wah wah... cmni eh.. leh tak kalau suami marah ke pakwe marah ke.. ida lak wat camtu.. muahahahaha... agak2 kene pelempang tak aku ni eh??

zamz said...

akuida bolehle cuba ...selamat beramal ekeke

zamz said...

haha chekgubh, nadine..tu sume lawaks jee..

zamz said...

tirana tak penah pun hihihi

Eiba said...

Ko nak mampus yer zamz??? Wat cam tu boley menaikkan lagi tahap kemarahan tawww...kalau hubby eiba ader perangai wat lawak bodo cam tuuu..eiba terajang2 ngan sepak2 dia...pas tu...eiba x lari dari rumah tawww...rumah tu hak isteri dan anak2..rugi lah..lari dari rumah...hehehehehehehe...

Awak pernah buat keje cam tu ker zamz..???

zamz said...

yeke eiba ...bakal isteri solehah la ni ekekeke

Post a Comment