242 Disaman Tak Pakai Tali Pinggang Belakang

baru teringat start hari ni dah kena pakai tali keledar belakang...nasib baik aku belum keluar rumah hari ni....diorang ni bab nak menyaman mmg efficient..mentang2 effective 1st January 2009, kul 12 tgh mlm smlm dah buat operasi..

KUALA LUMPUR: Seramai 242 pemandu kereta disaman apabila penumpang mereka tidak memakai tali pinggang keledar belakang di seluruh negara mulai tengah malam tadi.

Pengarah Penguatkuasa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Salim Parlan, berkata jumlah saman dikeluarkan itu menunjukkan masih ada pemandu dan penumpang kenderaan yang tidak peka dengan amaran dan kempen dilancarkan sebelum ini.

“Kita melancarkan operasi di 28 lokasi di seluruh negara serentak bermula jam 10 malam hingga jam 2 pagi bagi mengenalpasti kesalahan ini.

6 comments:

_neo_ said...

adooyai lecehla tali pinggang belakang nii wooowooo

zamz said...

emm neo selalu duduk belakang ke..tapi kalau sume dah besar senang sikit kot..kalau budak2 lagi payah nak paksa pakai tali keledar

syareena said...

manela org ingat mlm2 bute nak pakai tali pinggang, cian diorang sape suruh jalan mlm hehe...
lecehla... budak baru 3 tahun mane nak tali2 ni...

*secret said...

daripada die sman..
bek die tlg je pakaikan tali pinggang.
adeyh.
menci tol aa.
bek jln nek bas.agi senang.

zamz said...

tula syareena susah nak paksa budak2 kan
tapi utk keselamatan okla cuma saman 300 yg tak tahan tuu

zamz said...

secret naik motor pun takyah pakai tali pinggang keledar ekeke

Post a Comment