Chevrolet Volt - Charge Elektrik Kat Rumah Jee


best gak kalau ada keta camni kan..

balik rumah je bleh charge kat soket rumah
gi mana2 ada soket letrik je leh charge kejap kan hehe..foc

tapi kalau gi outstation, boleh ke hotel bagi charge letrik kat keta nih


tapi bukan letrik je la..minyak pun boleh guna..yela kalau letrik lagi mahal dari minyak baik guna minyak je kan


sebelum ni dah byk keta letrik tapi cam tak praktikal kot sbb tu takleh nak commercialise tapi yg ni ok kot..design pun lawa

keta ni digunakan dalam cite baru Transformers The Fallen Revenge

8 comments:

bd fabregas said...

keta elektrik mmg makin byk skg especially kt US.. malahan ada gak keta sport cam Tesla ngan Tzero yang hanya pakai letrik.. skg ni pun keta hibrid dah melambak, on the way nk jadi keta letrik la plak lepas ni..

Jard The Great said...

hmm..teringin nak memiliki satu..

smaelz said...

tp kete letrik yg paling mantap ialah dr Honda.. x perlu cas, cuma hidrogen jer... dr rumus kimia pembakaran.. bila H (hidrogen) berjumpa O (oksigen) akan terhasillah air... maka lebih bagus..

Zamz said...

yeke smaelz..bila nak msuk msia keta tu ek

Zamz said...

jard tunggula masuk nanti keta ni..beli 2 sekali haha

Zamz said...

bdfabregas..keta apa tu tesla dgn tzero..jarang2 dgr lagipun keta us jarang masuk msia kan

bd fabregas said...

ala, google je ac propulsion tzero ngan tesla roadster.. mmg byk2 keta US yg best2 x masuk m'sia..

Zamz said...

nanti la leh try bila ada masa

Post a Comment