Handsfree Kit Diharamkan???

byk kali aku baca berita nih..

ingatkan aku salah paham ke, sebab sebelum ni kalau tak guna handsfree kena saman, skrg penggunaan handsfree pulak nak diharamkan..

rasa cam tak paham kenapa la diorang ni sesuka hati je nak buat undang2..

driver cam aku nih mestila kekadang org ada call masa kita drive kan..takkan langsung takleh jawab phone..kalau drive 4 jam balik kg takleh jawab phone jenuhla kan

lagi tak puas hati kalau benda camni applicable utk org msia je..org luar takpeee

3 comments:

Nadine Zuharra said...

emm,yang pasal seat belt penumpang blakang tu kire okay lagila sbb walaupun sedikit menyusahkan tapi byk gak kebaikannye..
tp psl handsfree pun nak diharamkan ni,rasenye tak relevan langsung dgn punca utama kes kemalangan jalan raya.
Lebih baik ketatkan lagi undang2 untuk mereka yg memandu lebih had laju & memotong dengan cuai.

SyaFia said...

so, apa lagi... pakai je la sebelah tangan tu masa memandu kalau ada call.. cakna sungguh

sikit ari.. pemandu diharamkan ada hp

bd fabregas said...

apanyer pelik da undang2.. lepas ni masuk keta cam masuk wayang le plak sbb kena matikan dulu henset..

Post a Comment