Masuk SBP Pun Kena Interview


makin lama makin susah kan..bukan setakat kerja, nak apply scholarship, nak further study utk jadi cikgu dan skrg nak masuk sbp pun kena interview

nasib baik zaman aku dah lepas

2 comments:

Chekgu BaniHassim said...

sbb budak dah ramai yg bijak2...
sbb tu kene tgk bijak bukan dari segi akademik shj, sahsiah, komunikasi dan etc sume bulih nmpk mase interview kan??

azhar said...

Sesuatu yg bagus untuk melahirkan kualiti tenaga kerja masa hadapan..Seperti disarankan pemegang hadiah nobel ekonomi 1992..sesebuah negara yg maju harus cuba beralih dari p-ekonomi(ekonomi production) kepada k-ekonomi(ekonomi knowledge)...malaysia masih jauh..terlalu ramai mahasiswa boleh mengisi p-ekonomi kita...tetapi semua warga malaysia termasuk syarikat-syarikat kita belum bersedia kearah k-ekonomi...kita tidak akan berjaya menjadi negara maju 2020 nanti jika kita masih dengan mentaliti kuantiti(biar senang masuk Universiti atau SBP)..percayalah.!!

Post a Comment