Geramnya Tengok Hamster Nih


geramnya tgk hamster2 kat carrefour nih ...rasa nak beli je sume hehe

dulu2 ada gak bela hamster nih
zaman tu belum ada anak lagi la..

so bykla masa free
internet pun tak subscribe masa tu last2 kitorang decide beli hamster..2 ekor je sekor dlm rm 12

best gak bela hamster nih..comel je
cara dia makan, tido, main2, lari2 sumenya comel..

tapi cepat tul dia membiak..rasanya dlm setahun tu dah jadi 30 ekor


terpaksala beli sangkar lagi, dah jadi 30 ekor kan..


rasanya masa tu dah 4 sangkar satu maze..sbb diorang ni kalau tak kena gaya suka gaduh..sampai berdarah2 lah..aku tgk pun horror..kesian pun ada tu yg beli byk2 sangkar tu


tapi bila dah ada baby masa pun limited la nak jaga diorang..last2 sume aku bagi bagi je kat org yg suka..dgn sangkar2 sekali..


skrg ni anak aku kecik lagi..susah sikit la nak bela..sbb hamster ni gigi dia tajam gile..kalau pegang2 tak kena gaya bleh berdarah tangan..so tak sesuai sgt la untuk bebudak..


tapi tgk hamster2 tu..geram betullah rasa nak bela lagi sekali

8 comments:

BeaN MorENo said...

sadis...hamster ku di makan monyet...sobsobsob..

Zamz said...

biar betull camana boleh kena makan dgn monyet tuh

idalara said...

Anak2 nak sgt bela hamster ni..nk bela apa saja binatang yang sewaktu dgnnya..tapi ida kurang suka ada haiwan dlm rumah..bukan tu je..sbb ank2 ada asthma...

crescent said...

ex hamster2 saya dulu sume ganas2..beli 3 sangkar besar pon still gado2..
da asing jantan betina pon still gado..
wtf hamster..

.:CiK ArA:. said...

huhuh cik ara takkan bela hamster..huhuh kurang gemar... rase geli je bila dia jalan2 atas tangan..kekekek

Zamz said...

yeke cik ara..mesti tak suka binatang berbulu nih hehe

Zamz said...

crescent patutla dia gaduh2 sbb asingkan jantan dgn betina..selalunya yg suka gaduh jantan dgn jantan ..betina dgn betina hehe

Zamz said...

idalara kalau dah ada asthma takleh buat apa lah kan

Post a Comment