Ikan dan Kero-kero: Masa Untuk Mandi




masa utk mandi...

ni lah masa nak cuci diorang punya akuarium nih..penat siot..

kura2 ni kira ok lagi la sbb kecik je akuariumnya...lagipun diorang tak sensitif sgt..air biasa pun boleh..

tapi akuarium ikan tu..dgn besar plak..nak angkut air...and then cuci sekali..

baru tau rupanya ikan ni pun berbau gak kalau biar lama2 sgt...ingatkan diorang ni sentiasa bersih jee..so skrg ni every week kenala cuci and bagi diorang mandi hehe

17 comments:

AHMADSUFI6177 said...

haha... tahu xpe.. dulu umah ada akurium gak... tapi adik kat umah asyik celup tangan sampai menitik2 dalam umah... busuk ler.. last2 ayah aku buang trus (pasal ikan dah mati kot)... hak2...

zamz said...

kena cuci selalu baru tak busuk kot..
takpun kena ada filter yg power..baru sentiasa bersih

Jard The Great said...

jaga akurium kena ade kerajinan yg teramat tinggi... hehe..

intan.dayana said...

huwaaa~
ikan sume da mati..
yg tinggal balang je..
sedey sgt..
sObsOb..

KNizam said...

ko bela ikan emas susah la
bela la ikan lain. hehe
kura2 dah mcm wonderpet plak...kuikuikui

SiS-lin said...

selalunye klu mandikan ikan,mesti tuan nye tu lum mandi,ye la kang basah plk kan..kan? ape ikan kero2 tu ek...

aZuRa AhMaD said...

penah bela ikan..masa mula bela tu..tiap ari pi kedai ikan..pastu susah nk jaga la...sbb bila tinggal umah..takdak sapa nk jaga..pastu air berbau...kena rajin arr..cuci akuarium tu..

dins said...

aku dulu minat jugak bela ikan2 nie..tapi bila tang nak cuci tu yg leceh tuh...sebulan dua rajin la lagi...lepas tu.lu pikirlah sendiri..eheheh

Ixora said...

kat umah hanya tinggal akurium yg kosong. buat simpan suratkabar lame...

mmg nk kena rajin.

Zamz said...

betul tu jard..ingatkan senang je bela ikan nih..payah gak rupanya

Zamz said...

intan dayana..balang kosong ek..letak biskut je la camtu hahaha

Zamz said...

knizam bela ikan mas baru la mencabar sikit haha..

wonderpet wonderpet kami datang..
kami nak ....lalala heheh

Zamz said...

sis lin..mandikan diorang tgh2 malam la..kalau tuannya belum mandi pun mmg takkan mandi punya haha

kero2 tu kura2 laa

Zamz said...

zura mmg kena rajin..tgh merajinkan diri la skrg ni..tak tau sampai bila hehe

Zamz said...

dins sebulan dua je ke..hihihi

ciknah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ciknah said...

Orang lain nyer hobi..orang lain laks jadi mangsa ekk..nasib lerr sape suruh beli akuarium besau

Post a Comment