Tsunami on July 22nd?

SINGAPORE: An email is going around warning about an impending earthquake and tsunami hitting parts of Asia, including Singapore. It claims that disaster will strike on July 22, the same day as a solar eclipse.

The email says that apart from Singapore, Indonesia and Malaysia, the giant wave may also hit countries as far as Japan, Australia and India.

But the credibility of the email is questionable. For one, it is riddled with spelling errors, and two, it does not cite any credible source.

While it is true that a solar eclipse will occur on July 22, experts said there is no connection between an eclipse and an earthquake.

source

korang dpt ke email ni..even kat blog2 pun ada gak cite pasal ni kan..dan sepatutnya aku rasa pihak berwajib shud clarify this thing whether betul ke tak...

kalau ramai yg percaya bulat2 susah gak kan

8 comments:

izzat said...

xdapat email pun..ni first baca kat blog ni..anyway, mungkin tipu je kot..macam mana dorang ley expect mende ni bley berlaku?

btw..hehhehe..ni hoax bro..x betul neh..hehe

IxoRa said...

Ntah la...bila di fikirkan rasa takut gak...

So, malas nk fikir...hati-hati !

Adam said...

Betul cerita ni? Belum keluar apa-apa di media tempatan kan? Tp better bersedia la kan.

azhar said...

ada ke alat yang boleh kesan gempa bumi & tsunami bila nak berlaku???

siap boleh bagi tarikh lagi...

Kalau pakai bomoh tak tahu la...iTu la sebab Islam tak bagi menilik nasib..

So..jalani kehidupan harian macam biasa..

Percaya kepada qada & qadar yang ditentukan Allah

Zamz said...

ntahlah izzat ada calculation kot

Zamz said...

ixora...malas nak pikirkan byk lagi benda lain kena pikir...letih

Zamz said...

adam keluar kat email je kot

Zamz said...

azhar rasanya mmg boleh detect kot..
tu bukanla ramalan kan..based on calculation la kot

Post a Comment