Penjawat Awam Dilarang Guna Modem Untuk Surf Internet

tak sangka plak dalam zaman skrg pun byk larangan utk surf internet ek....

ingatkan sapa yg salah guna je kena hukum

rupanya sume terus dilarang...bukan sume org dpt access internet kat rumah esp yg tak berkemampuan kan

rasanya penggunaan internet skrg ni lagi byk membantu memudahkan org yg bekerja skrg ni..

mcm bil2 sume boleh dibayar secara online...tak payah lagi nak ambik cuti ataupun keluar kejap utk bayar bil

gomen sendiri sediakan kemudahan utk egovernment

harap2 co. aku takde la block terus internet camnih..walaupun byk yg dah di block

8 comments:

IxoR@ said...

peluang utk on9 di office amat tipis la...gitu?

Penjawat Awam said...

Sebagai penjawat awam, anda tertakluk pada tatacara dan peraturan penggunaan internet yang termaktub di dalam pekeliling. Arahan ini jelas bagi mengelakkan penjawat-penjawat awam menyalahkgunakan kemudahan tersebut untuk kepentingan diri sendiri.

Kemudahan internet di jabatan2 kerajaan adalah untuk kemudahan dalam pekerjaan dan tugas-tugas yang tertakluk dalam perintah-perintah am. Keperluan internet adalah untuk berkomunikasi ketika melaksanakan tugas dan bukan untuk berblogging!

Dari sudut agama pun, itu adalah amanah yang diberikan dan jangan disalahgunakan...hukumnya haram...

p/s : Kalau anda seorang penjawat awam, anda harus faham tentang arahan ini...jika anda bukan seorang penjwat awam...saya faham mengapa anda merasakan ianya satu kongkongan...

tERIMA KASIH!

Tirana said...

Zamz...

Saya bukan penjawat awam so tak reti nak komen. Namun bagi sikit kelonggaran macam Zamz kata untuk bayar bil online. Kalau surf benda yang bukan2 sudah tentu lah tak patut kan?

Joe said...

hahah, mcm nak jaga budak2 ja..

Imran said...
This comment has been removed by the author.
Imran said...

opis aku pun dah start blok macam2 neh. friendster ngan myspace dah takleh masuk. facebook leh lagi. maybe sebab 3 org budak IT aku pakai facebook. haha. YM blok, tapi MSN messenger leh. tapi yg hangin, flickr pun dia blok. adei.. dah arr blog aku pakai flickr utk gambar2.

Desperado said...

Hehehehe...nak bayar bil ke zam? Pandai-pandai la..kalau ada yang mempunyai maybank2u or cimb or mana2 internet banking punya akaun, sudah tentu mereka memeliki kemudahan internet di rumah....kalau tidak buat apa buat akaun tersebut kalau sekadar nak bayr bil di pejabat...

Boleh guna, tapi pandai-pandai kontrol la!

Heldamelissa said...

hehehe...boleh guna internet...tapi masalahnya lebih ramai berchatting atau surfing dari buat keje...tu pasal tak digalakkan pakai di ofis..hehehe :) pakai di rumah lagi puas...

Post a Comment