Bekalan Gula Takdak...Aku Tak Kisah Punn


semalam aku gi la beberapa kedai kat area rumah aku nih...haram sepeket gula kasar pun takdak..gula halus ada la..

satu2 kedai aku masuk tanya sumenya cakap gula mmg takde...tak tau la kalau diorang simpan..kalau simpan gula tu bukannya boleh kaya pun esok kan..

last2 aku cakap kat wife aku takpelah..takde gula lagi bagus..takdela asik minum air bergula je..baik minum air kosong lagi sihat..biar padan muka org jual gula tuh...

aku berharap sgt sume org boikot je seminggu dua jgn beli gula tgk diorang tu panas ke tak...bila terlalu bergantung sgt kat diorang ni camnila jadinya...bleh tetiba je takde supply walaupun menteri cakap isu dah selesai...nak suruh naik harga la tu kot..

10 comments:

intan.dayana said...

btOl lah.bukan gula je deOrg sekat.minyak pOn same.tah pape kan.pelik laaa.

aRien de GreaT said...

huhuh..rsa2 mang cm nk boikot..tpi ssh la zamz..adussss ...hmmm

ezany said...

ckp ker seminggu dua tu.. boikot setahun dua jer la.. haha..

zamdotcom said...

biasa la..kalo nak naikkan harga biasanya mmg macam tu la..simpan simpan simpan sampai masa harga boleh naik banyak pula gula yg boleh dibekalkan..

p/s: lepas ni tepung ngan minyak masak pula xada stok gamaknya

kucingorengemok said...

'org besar' sllu cakap benda tak sejajar dgn kejadian muka bumi... tah duduk planet mana gaknya, tau la dia tak pernah gi k4 beli gula sendiri kan...

Zamz said...

intan minyak pun ada ek

Zamz said...

ezany setahun dua karang abisla tutup kilang gula hehe

Zamz said...

zamdotcom..ntahlah agaknya kot brg apa plak lepas ni..diorang ni pun cam h1n1 gak suka berjangkit

Zamz said...

kucinggorenggemok diorang dpt info dari org bawah je kot..still yg tentukan ada supply ke tak supplier lah..

Zamz said...

arien susah ek..cari alternative la hehe

Post a Comment