Ragam Ahad: Kereta 15 Tahun Ke Atas Wajib Periksa Puspakom



rasa cam sedih gak tgk NAP yg dah di revised baru ni

sbb keta 15 tahun ke atas kena pegi periksa puspakom every year, pastu baru boleh dapat road tax. tujuannya utk keselamatan lah.

tapi aku rasa takde org nak guna keta lama kalau tak terpaksa kan. sume org nak guna keta baru. so nak pegi check puspakom every year tu mcm membebankan lah. plus bukan senang nak gi check tu kan. sure beratur panjaaanggg gilee.

kalau betul pun nak boost automative industry jgn la org susah yg jadi mangsa keadaan. public transport kenala improve.


malas nak komen pasal dasar2 yg lain...letih menaip hehe

6 comments:

intan.dayana said...

uish.payah la cmtu.mesti sume Org pOn da mls nak pkai kete lame.tah ape2 lah.menyusahkan btOl.

.o r k e d. said...

xde perasaan sbb xde kete lg :p

IxoR@ said...

Dah macam-macam syarat....leceh kan? Kesian pula dgn nasib org kg....sebab ramai yg guna keta lama-lama ni....

Zamz said...

intan mmg pun kalau ada choice sapa plak nak pakai keta lama..tapi sbb kurang berada tu yg guna gak keta lama..tapi rules ni menyusahkan org yg kurang berada la plak kan

Zamz said...

betul tu ixora

Zamz said...

orked nanti beli keta baru hehe

Post a Comment