Bengang Betul Aku Dengan Lawyer Lembab Nih

hampess sungguhlah lawyer aku nih..

bila time nak mintak duit punyala laju..tapi service mmg lembab gile..
imagine la nak transfer kpd individu title pun amik masa setahun...

dah lama je aku bersabar dgn diorang nih..call in nov mintak balik copy s&p untuk kali yg entah ke berapa pun aku bagi je sbb alasannya org yg handle dulu dah resign

tgk2 arini call lagi nak mintak resit cukai tanah dgn cukai pintu utk tahun 2010...baru je bape ari masuk tahun 2010..dah mintak resit pembayaran...alasannya nak transfer title tu pejabat tanah nak resit terkini..kalau dia submit last week kan tahun 2009 sure diorang tak mintak pun resit utk tahun 2010..

wei local authority dgn pejabat tanah pun tak antar lagi bil utk tahun 2010...

hilang akal ke apa diorang nih.....

last2 aku yg ilang akal..kena sembur la ko free je...

apsal la kena ada lawyer utk process2 camnih...aku sendiri pun boleh buat..takyah clerk kat legal firm tuh..

10 comments:

Muhamad Arif Bin Zaripin said...

adessss....lawyer ni mmg gitu...saya pn x paham...ade masa duit nak...tp tggung jawab hampeh..ssh betul

zamz said...

betul3 tq for your understanding hehe

Myza Pesona said...

Nasib baik la lawyer yang Myza guna masa beli rumah tu bagus punya lawyer! Tak sampai 6 bulan, dah masuk rumah baru! Meman klass dia punya service! Both parties buat kerja masing2, so cepatlah siap! Kalau harap satu pihak saja, mungkin lambat jugak kot settle rumah tu!

zamz said...

betul tu myza kalau kena lawyer yg efficient patutnya kejap je..ada yg 3 bulan dah bleh settle..

my case ni bukan pasal nak beli rumah..just nak tukar title je..dari master under nama developer kpd individu title..tu pun dah setahun..

ahmad fais ishak said...

attitude yg penting..
xde attitude..
mcm tu la

Anonymous said...

ok sila bagi hint siapakah itu loyer semua semua x terjebak dengan loyer itu

aRien de GreaT said...

mgkin satu hri arin pun akn rsa cmni kot ek..

zamz said...

tula fais..nk buat bisnes buatla betul2 kan

zamz said...

anon bagi hint pun bukan org tau hahaha

zamz said...

arien mungkin gak..so pilih betul2..tanya org dulu

Post a Comment