Jom Cuti2 Malaysia

Next week dah start school holiday, so sure ramai yg nak pegi bercuti kan. tambah plak early next month nak sambut ramadhan al-mubarak pulak.

so aku pun nak menyahut seruan kerajaan la supaya pegi bercuti2 msia jugak to join the crowd. rasanya dah lama jugak aku tak ambik cuti and pegi bercuti. so aku really need a break lah tak kisah la ke mana pun.

cuma issue nya skrg ni nak ke mana. dlm kepala aku ke pd je la paling senang dekat pun dekat, minyak pun murah sikit, penat pun kurang. tapi dah selalu sgt pulak ke pd sampai sume tempat dah boleh hafal laa.

maybe melaka ke cherating ke kuantan ke boleh jugak considerkan....hemmm..tak sabarnyaa nak tunggu next week ....

cam familiar je swimming pool nih..kat cherating nih
kalau gi melaka leh gi zoo melaka..leh melawat dia nih hehe

ke kuantan pun best gak...aku pun dah lama tak gi sana

24 comments:

Tirana said...

Salam zamz..

Tak cukup budget la nak pergi bercuti..:-(

ZAMZ said...

emm tapi tak semestinya jauh2 la pegi bercuti kan.....dekat2 pun ok janji bajet cukup

Akak Pok Pek said...
This comment has been removed by the author.
gUrGuRlZ said...

seronoknya g cherating....
nanti post pix banyak2 ea incik

Akak Pok Pek said...

APP pun nak bercoti2 ni.. Jom gi Cherating!

cikin said...

waaa..bestnyer nk gi cherating.. i like cherating!! bestttt sgt!

zamz said...

jom kita buat rombongan gi cherating...buat treasure hunt sekali pun best kan knizam

zamz said...

gurgulz kalau sampai leh la letak gambar byk2

azza_irah said...

salam zam..
cherating..?...gud idea...hajat nak ke bukit tinggi..tapi pulau pun bes gak kan...

~Cinta Milo Ais~ said...

cuti balik kampung la best hehehe

Akak Pok Pek said...

orang ada kampong, boleh balik kampong, APP balik kampong kat KL ni hah, KG BARU! huhu...

iEn said...

beshnyee dpt gi jenjalan

Eriyza said...

Apa yg bestnya Cherating tuh??

ZAMZ said...

azza..bukit tinggi pun best gak..cuma selalunya lalu je tak singgah pun

ZAMZ said...

miloais..balik kg mmg takleh lawan la...tapi ni cuti tempat lain plak...balik kg agenda lain

ZAMZ said...

app jauhnya kampung hahaha

ZAMZ said...

ien jln2 mmg best nak keluar duit yg tak best

ZAMZ said...

eriyza...ada pantai la kat cherating tu dekat dgn kemamang..leh mkn kopok lekor hehe

Anonymous said...

wah zamz...rajin nak pi jenjalan..time nie yg leceh..ramai sgt

ZAMZ said...

cik anon..mmgla time cuti skolah ni ramai org...sbb tu kena pegi lepas tuu..maksudnya org nak balik kl kita plak kluar kl

farah aminuddin said...

salam~

balik mesia nnt nk cuti2 malaysia gk la..hehe

ZAMZ said...

farah emm cuti2 kat msia best gak tak sama la environment cam kat oversea kan...kat oversea bestnya lain

Myza said...

I dulu duk Kuantan.My family pun ada sana!Cuma jarang balik je skang ni!Balik Kuantan, jalan2 cari makan la! Nasi dagang, nasi kerabu, otak2, sata.... macam2 ada!

ZAMZ said...

emm dari kuantan nanti leh gi kemamang plak...best tuh

Post a Comment