Bajet Raya ~ Defisit Jugak Ke?


kalau diikutkan list utk bajet raya camnih mmg leh bengkok walaupun dpt bonus raya 5, 6 bulan hahaha..baru la jadi cam bajet negara..defisit sokmo hehe

sumber: berita harian

7 comments:

Myza said...

Tentang bajet raya, kenalah berbelanja dgn berhemah. Sbb hujung tahun nanti kena siapkan bajet untuk anak - anak yang bersekolah! Nanti kalau dah shopping sakan untuk raya, tak adalah pula bajet untuk sekolah! Walaupun ada bonus yang menanti, haruslah sentiasa beringat semasa berbelanja. Kalau biasa beli kuih raya, apa kata tahun ni buat sendiri, atau kurangkan bajet untuk kuih raya. Kuih raya pun bukannya murah - murah! paling murah pun RM18 untuk 50 biji! Cukup ke....? Nak bagi mak, mak mertua, rumah sendiri lagi!Jadilah seorang yang pandai mengira dan bukannya yang pandai berkira! Fikir - fikirkan....!!

azza said...

mmg bajet akan lari tiap kali raya..konon mula2 nak bjimat..tapi paham2 je la bila raya..sume rs nak beli..setahun sekali..pas raya makan megi...hehee..

ni lum shopping apa lagi..
baju pun org tak amik dah jahi..kena beli ready made je la jwb nya..

Adry said...

huhu... berjimat la jawapannya..

Adry @ http://www.adrysabry.com/

zamz said...

selalunya bnyk je nak belanja masa raya dari baju sampai la duit raya..kuih raya lagi..balik kg lagi dgn minyak tol..mcm2 ada lah nak dibelanja

Tokyo BLUE said...

budget budget budget... belanja belanja belanja.. huhu

salam kenal

zamz said...

salam kenal tokyo blue

shaxx said...

Biasa la ni.... kekekeke

Post a Comment