Cukupla Tu Bakar Duit..huhu


semenjak first day posa lagi, dah kedengaran bunyi mercun. bukan anak2 mercun, bapak mercun pun ada. yang paling kuat kalau diorang letupkan dalam terowong..boleh kena heart attack aku.

so untuk bapak2 ibu2 sekelian, cukup2la bagi duit kat anak untuk dibakar..kalau bagi untuk buat sedekah lagi byk faedahnya tetambah bulan ramadhan ni.

ada 4 kategori yg paling digalakkan untuk diberi sedekah mengikut susunan..

1. pejuang2 yg menegakkan syiar islam termasukla pelajar2 agama, pendakwah2 bebas
2. saudara mara yg memerlukan
3. sahabat handai yg memerlukan
4. fakir miskin

wallahualam

8 comments:

Tirana said...

Betul tu zamz..dalam keadaan inflasi sekarang ni..lebih baik duit tu digunakan untuk perkara yang lebih berfaedah dari dibakar begitu saja. Lagi pun bahaya la main mercun..

zamz said...

tula tirana..masalahnya parents yang bagi duit utk beli mercun

@LiYaNNuaR said...

tahun ini sya mahu berjimat! takmo beli lagi... sbb stok tahun lepas ada lagik... ekekekeke... so, haruslah kena bakarkan dia sebelum dia masuk hanginnn... iya kan??? hehehe

zamz said...

haha aliyannuar..byk nya beli

@LiYaNNuaR said...

last year beli pd opismet jerk... beli 2 percuma 1... ngeh ngeh ngeh... dia ada byk stok lagi tahun ini... tengah amik oda... mahu odakah??? ekekekeke...

zamz said...

haha aliya takpela..suruh dia carry forward ke tahun depan pulak hehe

pacak said...

btul tu..aq blajar makro..katenye inflasi maksudnye value of money turun ,harga barng naek...an?hah

zamz said...

betulla tu pacak..

Post a Comment