Formula One: Lewis Hamilton wins Belgian Grand Prix in dramatic finish in the rain

Lewis Hamilton mastered the torrential rain at the end of a dramatic Belgian Grand Prix as a duel with Kimi Raikkonen on the penultimate lap saw the Ferrari driver spin off and in to a wall to hand the Briton victory.

Felipe Massa came second with Nick Heidfeld in the BWM Sauber third.

nampaknya raikonen pun dah jauh..felipe massa je yg bleh challenge ..tapi aku rasa this year hamilton la yg akan jadi champion dah last year nasib dia tak baikkan..last race kena potong..

7 comments:

Myza Pesona said...

Sedihnya Kimi Raikonnen kalah! Tapi adat bertanding kan.... kena la terima!

zamz said...

ni minat sgt raikonen kenapa ek takkan sbb dia cute kot hehe

Myza Pesona said...

Bukan sbb dia cute la! Ntah tak tau kenapa minat dia! Maybe sebab dia dengan Ferrari kot! Hamilton adalah saingan Raikonnen pada musim ini! Go Kimi Go.... yea!

myadlan said...

eh.. berita terbaru.. kemenangan hamilton ditarik balik la..

hm.. ape2 je la F1 ni.. potong last minute pun nak kira ke..

zamz said...

betulla myadlan..kena strip dah

zamz said...

myza raikonen tu jauh sgt laa..camana nak champion tahun nih..tahun lepas pun nasib je dia champion hehe

Myza Pesona said...

'Ice Man' Kimi is still the best...! and now the world's campionship title is widely open ha...!

Post a Comment