Musim Tengkujuh: Bagaikan Lautan

Sebuah kenderaan pacuan empat roda meredah banjir yang melanda kawasan perkampungan berdekatan Gunung Keriang, Alor Star, Kedah semalam.

dah macam laut dah ni..jalan pun tak nampak..huhuhu

Musim tengkujuh kembali lagi menyebabkan beberapa negeri di Semenanjung terutama di Kedah dan Pulau Pinang mula dilanda banjir.

Banjir turut melanda kawasan kediaman yang terletak di kaki Gunung Keriang, Alor Star, Kedah sekali gus menukar landskap kawasan itu seperti lautan.

3 comments:

Tirana said...

Kesian pulak tengok penduduk2 Malaysia yang terlibat dengan banjir ni.. Penatnya nak berpindah randah..lepas tu harta benda yang rosak jgn dikira la...tentu banyakkan? Kalau every year macam tu...lelah..lelah..

Adry said...

huhu.. macam mana la dorang yang kena tiap tahun tu ekkk... ish ish ish...

kerr memang dorang dah jangkakan dan dah sedia lebih awal??

huhu... harap mereka semua yang terlibat dapat bersabar dan semuanya dalam keadaan yang baik saja...

Adry @ http://www.adrysabry.com

zamz said...

tulah kalau tak sabar dah lama pindah kot ek...kalau tiap2 tahun bleh bankrap

Post a Comment