Korang Ada Buat Backup Tak?

diam tak diam dah dekat 6 bulan aku berblogging and posting pun dah sampai 400 walaupun ada setengah nya aku belasah je letak kat sini..sbbnya setengah tu utk reference aku gak in case aku nak cari apa2 info in future.

tapi aku ada gak terbaca kat blog2 yg cakap diorang punya blog hilang macam tu je..everything lah..mcm rumah jatuh dlm tanah runtuh, apa pun tak tinggal..pelik gak..so aku pun takut gak jadi camtu

so what i can do is to do some back up..maybe korang pun ada yg buat kan..tapi aku baru je la buat and buat biasa2 je..janji ada backup..yela bukan kena bayar pun kan..so sesapa yg belum buat tu bolehla try..senang jee..

5 comments:

Chekgu BaniHassim said...

takde!
aku malas...
susah2 aku bli domain sendiri je laa... :P
cam si nizam tu...

zamz said...

aku malas nak bayar terpaksa la buat backup hehe

Amer Aan aka Green Arrow said...

zamz...
camne nk wat

zamz said...

amer gi kat setting, then basic ada button import export..
mula2 import and save to pc..
then create new blog then export ke blog baru plak..senang je

Exorcist said...

yayy!! aku baru lpas kene, tp xiang, just berspah2, terkjut den, xtau nape, sume widget n tols hilang, terpksa wat baru

Post a Comment