Overnight kat Taiping

Dah aku on the way nak balik penang kan, best gak singgah taiping..sbb kat taiping ni mcm hijau je tempatnya..tak tercemar lagi..sesuaila kalau korang nak lari dari kesesakan kl...

so sebelum sampai tu aku dah try gak survey nak stay mana..sebelum ni dah stay satu hotel tu tapi cam tak best je..


last2 jumpa la kamalodge ni..ada org yg recommend la..tapi dgr nama tu mcm tak best sgt ..yela ada iras2 rumah tumpangan ahseng kan..tapi tawakkal je lah..locationnya dekat dgn taman tasik taiping dgn bukit larut

so dah sampai tu mcm ok je tgk nya..org pun tak ramai sgt yela ari rabu kan..tapi nampak tempat cam menarik la...so check bilik harga rm200..


tapi org yg bawak tu cakap kalau nak suite 300 je..tapi harga biasa ada discount 60..so 240 laa..


so kitorang pun tgk la plak suite..2 tingkat la tapinya..atas bilik bawah hall..okla jugak ..so dok suite jela..ngadap swimming pool lagi pun....senang je nak terjunn..lagi satu aku suka ada air pancut la cam kat theme park takde la boring berenang jee...best kan..



mmg aku recommendla kalau korang nak stay kat sini sementara masih baru lagi la hehe


budak2 ni pun dah tak sabar nak terjun hehe..tunggu green light je


kalau nak further details try lah website nih..knizam yg tolong carikan ..dia kan search engine heheh

11 comments:

berry said...

wah,kg kat penang..same wif me lar..

Tirana said...

Macam best aje nampak...Bila2 nak try gak la..

zamz said...

sekampung ek berry hehe

zamz said...

tryla tirana best

@LiYaNNuaR said...

dekat area mana tu ek... lama x g tepeng sana...

zamz said...

kat taman tasik taiping je nih

Chekgu BaniHassim said...

cam besh...
thanks info...

Luth Textile said...

bro zamz..
dulu tempat ni, xde pape pon.. kosong jer..
skrg da ada tmpat nih eh..
lawa kan.. comel je umah2 dia kt situ..
huhu

zamz said...

agaknya la kot..biasala taiping mmg camtu kan..mmg sesuai utk mencari ketenangan ..sunyi sikitlah..hijau je pandang mana2 pun

Myza said...

Ooo balik Penang ye! Kalau tau balik Penang kita boleh pakat jumpa ramai2 kat Penang! Tentu meriah!Awat hang tak habaq mai kat chek no!Yang tau Seri Malaysia Taiping je! Kalau mcm ni punya tempat dgn harga, ok la tu! Nnt bila2 boleh singgah sini pulak!

zamz said...

haha myza..aritu masa azza msg nak jumpa myza tu..ada kat penang la aritu hehe

dekat2 je dgn seri malaysia tu..tapi seri msia tu tak best sgt..

Post a Comment