Brek Punca 19 Buah Kenderaan Berlanggar

sebenarnya pagi tadi mmg aku ada lalu jalan parlimen nih dan kat selekoh tu tetiba ada ramai org.

kat tgh2 tu ada 2 biji kereta baru accident la aku rasa tapi org dah ramai kat tepi jalan...tak tau mana datang, yela pagi2 sabtu kan bukannya ramai org pegi keja pun.

nasib baiknya masa tu aku kat lane tengah dan bawak pun tak laju sangat, tapi keta sebelah aku mmg tekan brek abis la sampai berbunyi cam dalam filem tu sampai senget2 keta dia, tapi nasib baik dia pun sempat la kontrol sebelum sampai kat keta yg accident tu.

masa tu aku cakap kat wife aku, kalau tak keta ni pun join la keta yg accident tu..dari dua jadi tiga...tak sangka la pulak bila tgk berita terkini sampai 19 bijik yg accident lepas tu...

yg kenyangnya tukang tarik keta lah..tak yah berebut..byk tu 19..dari awal lagi aku dah nampak diorang kat situ..

12 comments:

Myza said...

Tempat tu dah memang selalu makan orang, bukan sekali dua je, tapi dah berpuluh tahun kat situ selalu accident! Biasanya waktu Subuh! Memang terkenal la tmpt tu dgn kes accident! Otai2 KL semua dah tau pasal tempat tu!Tapi kat situ memang sedap laju, hehehe!

@LiYaNNuaR said...

pernah tjadi camnih... tp bukan le sbb brek... sbb stering tak boleh nak pusing2... nak belok kiri takbole.. nak belok kanan pun takbole.. sgt2 gabra... masa tu kat hewei dari Tg Malim ke Ipoh... mujur keta bakang tak speed up... dan takdo yg eksiden... diorg bole elak2... penyudah cerita... che'aben yg dok panik.. tah ape yg dia tekan/usik... stering kembali normal... sabar je la... kalo tak... tah2 dah arwah dah kami sekuarga... masa tu bawak keta abah dia... auto pulak tuh... ish ish ish... bahaya tol...

Zamz said...

yeke myza..tapi dulu mmg penah terserempak dgn accident kat situ..tempat yg sama lah..pagi gak..
tapi tu motor la..mayat atas jalan..ramai mat2 motor berhenti tolong

Zamz said...

aliyannuar..tula kekadang mmg panikla kan..esp kalau tgh laju kat hiway lak tu..keta plak buat hal..cam aritu accident sbb keta sebelah yg lost control..memusing tgh2 jalan..kita yg takde kena mengena pun terlibat sama..

kalau dah nak jadi kadang2 takleh nak buat apa..

love is forever said...

TULAH PASAL... TAK BAGI BREK MAKAN LAH TU...;)
EH EH ADA SNOW..SEJUK LAH BLOG NIH...HEHEHE

Zamz said...

sejukkan hehe

fairuzmokti said...

aku pun penah ade gak pengalaman macam ni...daripada lane kanan tukar ke lane kiri. dalam lima puluh meter lepas tu eksiden. 7-8 kereta berlangar bonto ke bonto..sadis sungguh. puncanya sebuah kancil brek mengejut. habis yang belakang sumer berlanggar. biasalah, tengah laju...

Zamz said...

fairuz ..selalunya jadi kat hiway lah menda camni..sume tgh laju kan..manala nak sangka org depan nak brek..mmg confirm tak sempat punya

meo188 said...

bahayanya jalanraya malaysia nih. mcm litar lumba

En. PeRD said...

heizz.. biasak ar tu... kiter kalo boleh berdoa dielak daripada kecelakaan.. tapi longkai2 tu berdoa supaya kiter x cident.. kaya la dier.. byk tu 19 keter.. amek satu no plat.. x kan satu pon x kena 1st prize.. LOL...

Zamz said...

meo188..kat selekoh kat jalan parlimen tu mmg bahaya sikit..tetambah kalau leka kan

Zamz said...

en perd..dari dia amik no plat baik dia antar workshop dah tentu kena first prize haha

Post a Comment