Kenaikan Tol Ditangguh Hingga 31 Dec 09

Kuala Lumpur (Feb 27, 2009): A day after announcing toll increases for five highways, work minister today said the cabinet decided to defer the implementation until 31 Dec this year.
He told a press conference the decision will cost the government RM287 million to compensate the five highway operators.
PLUS will get RM 190million, Sprint RM36 million, AKLEH RM27 million, NPE RM20 million and Besraya RM 9 million.

emm lega lak rasa dah tangguhkan kalau tak ahad ni dah start dah

11 comments:

myfr3ak said...

tangguh pun tak guna gak kalau lepas tu naik 2 hinggit..

Shuhady Yahya said...

Ade ke patut naikkan tol. Diaorang tu dah la dapat tender buat lebuhraya pas tu nak kutip tol lagi. Nasib baik la aku dok kat melaka .. takde nak kena bayar tol...

Chekgu BaniHassim said...

huhu...
pedulik ape dgn perjanjian ke hape...
tak untung ke dorg jadi pengendali highway ni? org lalu byar, bukan free pun...

nk untung lagi kut...

Zamz said...

myfr3ak..

kurang2 ditangguhkan ..kira okla tu hehe

Zamz said...

haha shuhady best ek dok melaka tak kena tol..

kalau kat kl ni..kalau bawak keta..kebarangkalian nak kena tol tu mmg tinggi

Zamz said...

chekgubh..perjanjian tu mmg kena honor lah..
tapi time2 macam ni diorang kenala be considerate sikit..

Nadine Zuharra said...

hmm,sib baik la tangguh tapi bulan 12 nnti pening kepale lah balik..hehe

Zamz said...

emm takpela nadine lambat lagi..byk lagi benda lain nak pikir kan skrg ni

AHMADSUFI6177 said...

aiyo... sebb lambat skit... hm.. kalo x, kecian kat rakyat kena cukai mahal giler... tapi betul kata myfr3k, tgguh x guna jugak...

catzer said...

erm dah lah time2 gawat ni erm sewajarnya duit tol tu binalah byk skit pengangkutan awam mcm monorail tu huh..kurangkan kesesakan dan tambahkan infrastruktur utk rakyat..

zamz said...

betul tu catzer..asik suruh org jgn naik keta je..tapi public transport tak cukup..naik lrt cam sardin..sampai opis pun bau sardin hehe

Post a Comment