Sayang Anak Rotan2Kan

korang penah kena rotan ke kecik2 dulu..

seingat aku dulu kat rumah aku rotan pun takde...so camana nak kena rotan kan..hehe
kalau nakal sangat pun takat kena marah je lah..tu pun dah takut gile..

tapi malam ni anak aku pulak yg kena rotan..dgn sapa lagi kalau bukan aku kan..
rasa bersalah pun ada..tapi pikir2 balik kalau tak kena diorang tak belajar pulak...

hemm...korang camana ek..esp yg ada anak2 kecik tu..

15 comments:

AHMADSUFI6177 said...

sebenarnya kalau simpan rotan dalam rumah, dapat pahala tau? itu ayah aku yang cakap.. pasal nak kawal anak2 kita dari nakal..(aku blum kawin lagi arr..hehe)

dulu mmg aku takut giler bila ada rotan kat umah, sampai sorok rotan tue, takut kena tibai.. hehe.. padahal ayah aku xrotan pun.. adoi..

terkenang masa dulu pulak.. hehe

NIMI♥ Co. said...

alah ciannye die kene rotan..

ahahah i pon same cam ahmad...ahahahha!!siap patahkan rotan tu lagi...hehehhe

Zamz said...

yeke ahmad simpan rotan dapat pahala...tak penah pulak aku dgr...nanti aku beli rotan byk2 hehe

haha dasat tu sampai sorok rotan..

Zamz said...

nimi mmg kesian pun hehe

Myza Pesona said...

Zamz,
Anak2 sekarang ni perlu juga dirotan sekali-sekala. Just nak gertak mereka je. Myza pun ada gak rotan anak2. Tu pun bila dah sampai tahap melampau sangat! Manja2 gak, time salah, rotan tetap rotan! Kalau tak rotan, nnt bimbang jadi macam ank2 remaja zaman sekarang, cikgu rotan, parents dtg sekolah nak saman cikgu! Tapi bila merotan tu janganlah sampai mencederakan pulak!

Zamz said...

emm tulah myza rasanya camtu gak..bukan sesuka hati nak rotan kan..

thanks for the support hehe

Arabella said...

papa bell kata, kalau nak rotankan anak tuu dekat bhgian kaki.. bawah dari pinggang boley laa. tp jgn sllu.. bhye. rotan tuu sllunya nk gertak kmi.. owh.. bell prnh kne skli.. haha XD

Zamz said...

kat bahagian bawah ek bell..tapi kekadang tak sempat dah..lagipun bukan la nak pukul kuat2 sikit2 je nak gertak..

biasala kena rotan tu..masa skolah dulu penah gak kena..tapi kat rumah tak penah plak

penjenayah.merah.jambu. said...

rotan?
huih..ganas jugak ye..hikhik..
ayah tak penah rotan..tp still takut kat die sbb ase hormat kot..tp ngan ibu yg slalu rotan tu,slalu je melawan..hahahah..cene tu ye..

KNizam said...

letak la rotan banyak mcm interior design tuh. letak dalam pasu besar. ala2 ranting kering sekali. senang kalau nak merotan. capai adjer. hehe :)

Arabella said...

haha.. tulaa.. tkt cedera organ dlmn.. klu at tgn tuu pn kne pgg btol2 bwu bley rotan. tu ape yg org twe ckp laa.. bell tade ank lg.. he~

Zamz said...

secrett..takde la ganas..bukan pukul mcm dlm tv tu haha
tak tau la utk budak2 nampak ganas kot

Zamz said...

knizam nanti aku buat hehehe

Zamz said...

tula bell takut gak bila nak rotan ke nak pukul ke takut terkena tempat yg tak betul..kita plak menyesal nanti

Arabella said...

betol.betol.betol. bell stuju. mayb bwt cara len owt. denda dorg drpd rotan. xley kua men ke, xley tgk tv ke lw bwt slh

Post a Comment