Sepetang di Bagan Lalang





dah cuti 3 hari kan..rasa wasted plak kalau tak ke mana2
so kitorang pun dgn sepontan nya terus bersiap nak ke Bagan Lalang

Sebelum ni selalu ke PD je
so aku ingat saja la nak mencari kelainan sikit

cuma tak sure Bagan Lalang ni camana byk resort ke tak kalau nak stay overnight

lepas jalan sejauh lebih kurang 70km
finally kitorang sampai Bagan Lalang, rasa jauh sikit la sbb tak berapa sure sgt jalannya kan

dah sampai tu org mmg ramai la ...sbb cuti kan
sume org pun cam aku gak..tak reti nak dok rumah hehehe

selain dari cuaca panas..matahari direct je...
yg lain sume best..laut dia landai je..takdela dalam sgt..so bebudak mmg sonok la

last aku decide malas nak stay overnight..sbb hotel seri malaysia kat situ pun nampak cam penuh je..ada lagi la resort lain tapi aku malas nak tgk hehe

tapi aku nampak diorang tgh buat resort sampai ke tengah laut tu..cuma belum siap lagi la..

so one day bila dah siap ...mmg aku plak datang overnight kat sini..mesti best

18 comments:

:: Seri Lyana :: said...

pernah sekali je pegi bagan lalang.. ikut big bro pegi fishing.. hayohhh.. sangat busan!

Zamz said...

haha ikut je pegi fishing ke..apa tak mandi laut sekali hehe

Chekgu BaniHassim said...

bagan lalang, perak ek??
kalau ko ajak nizam tu suke la dier kut...
bulih singgah skolah terchenta nye itu...

Zamz said...

selangor la chekgu BH

knizam satu msia dia pegi hehe

Helmi Razali said...

bagan lalang kat selangor. tapi x berapa best dah. gulu2 best laa

Luth Textile said...

bagan lalang ktne?

zamz said...

helmi dulu lagi best ke..sbb takde org kot..
tapi skrg org dah ramai la..

zamz said...

luth

bagan lalang dalam area sepang luth..

ikut arah nak ke klia..bagan lalang ni atas lagi

dalam 70 km lebih dari KL

Myzapesona said...

Yang tengah buat tu Sepang Gold Coast! Ari tu ingat nak beli jugak la 1 unit kat situ! Bila tgk harga, tak jadi! 1.7M bukannya RM170,000 beb! Nanti kalau Zamz sewa satu malam, tak tau la berapa charge per night! Kat situ pun ada pasar ikan, belah kanan hujung pantai bagan lalang tu! Ada Restoran HM Bagan, lebih kurang gitu la namanya!

zamz said...

kena beli ke..ingatkan diorang nak buat resort je..bolehla angan2 nak duduk situ

rm1.7m tu mahal sangat lah

kalau ada duit taknak beli hehe

Myza Pesona said...

Nanti dah siap jadi resort, bolehla Zamz sewa! Kira tu macam hotel la jugak!Cuma tak tau berapa sewanya untuk semalam!

Jard The Great said...

waaa.. lama nye gue tak ke PD.. huhu..

bagan lalang lagi la.. hehe..

StingRay said...

tak nampak pun pokok lalang.... =p

♥ shiMawar ♥ said...

bagan lalang ek..sy penah gi..tp msa tu gi mlm..mkn seafood kt 1 restoran ape nma ntah..dh lupe..tp yg 1 sy xleh lupa..kt sna ade Jamban Terapung..kn..?haha.. ;)

IxoRa said...

Lama sgt tk je Bagan Lalang.

Dah makin cantik kot....

Zamz said...

emm ixora tak sure plak sbb sebelum ni tak penah pegi..tapi rasanya bila siap resort tu mcm makin cantik...nama pun dah tukar kan gold coast hehe

Zamz said...

shimawar ada jamban terapung ke tak perasan plak hehe

Zamz said...

stingray :P..ada pokok tu cuma tak tunjuk jee

Post a Comment