Cite Akuaria: Patah Tumbuh Hilang Berganti


tgk la ikan nih dah makin berkurang hihi kalau ikut kan masa mula2 aku beli dulu ada 2 kura, sekor ikan bandaraya, 4 ekor ikan emas,

kura2 tu hidup dgn sihatnya besar dah skrg ni, ikan bandaraya pun sama,

cuma ikan emas tu tinggal sekor je..sbb filter buat hal..aku gi keja filter tu jam la plak..abis la oksigen..nasib baik sekor tu bleh survive


skrg ni dah tambah lagi beberapa ekor:

2 lionhead kaler hitam,


3 lion head kaler oren tapi sekor dah mati kena gigit dgn kura2 (hampess punya kura2 sian ikan tu berenang senget dgn perut terburai...tak sanggup aku nak tgk huhu)

3 lagi ikan kecik dan

tambah koleksi 2 ekor ikan bandaraya lagi since diorang senang nak hidup kan hehe

harapnya diorang2 ni hidup lagi forever and ever after hehe

12 comments:

Myza Pesona said...

Ingatkan akuarium pecah, rupanya ikan-ikan yang dah mula berkurangan!Bukan patah tumbuh hilang berganti, tapi akuarium pecah, ku beli lagi hahaha!

KNizam said...

aku dah cakap beli ikan2 kecik je. senang nak maintain. hehe :)

Chekgu BaniHassim said...

erm...watch out the kure2...
kure2 tu dok satu tank ke??

sebb makan dier besar, makin nakal..
mase kecik mmg baik...
tapi lame2, sekor2 ikan ko akan dibahamnye...
aku pnh kene...dah selamat pun kure2 tu aku lepaskan kat tasik...

dins said...

bela ikan puyu lagi senang zamz..tak yah pakai oksigen..huhuh

jiji najiy said...

dolukann penah bela kure2
tub2 dia hilang....
beberapa mgu kemudian jmpe dia bersemadi dibwh katil

nsibaek xmati... hihihi

fafaz said...

hehehe..
insyallah..
jaga leklok..
:D

Zamz said...

myza correction gak..ikan mati kubeli lagi hehe

Zamz said...

ala knizam..ikan kecik tak mendatangkan kepuasan la unless nak bela byk2 la..

tapi kalau asik mati pun sama gak kot

Zamz said...

chekgu bh..sebenarnya kura2 tu mmg dlm aquarium lain..cuma aritu diorang hilang..camana ntah diorang keluar..jumpa sekor..lepas tu yg masukkan dlm aquarium ikan..tgk2 abis ikan tu dikacau nya..

lepas tu pindah balik masuk tempat asal diorang..padan muka diorang haha

Zamz said...

dins...tak mencabar la hahahah

Zamz said...

jiji samala kita..cuma takdela berhari2 ..satu hari je hilang..kat mana ntah dia sembunyi...last2 jumpa masa dia keluar

Zamz said...

fafaz tgh cuba jaga elok2 nih..kalau tak dah mati kot haha

Post a Comment