Paparan Realiti Sosial: Perlu ke?

baca berita nih buat aku rasa menyampah je dgn statement diorang nih..

lepas ni aku rasa diorang boleh keluarkan byk lagi filem cthnya Ragut ke, Penagih Dadah ke, Pecah Rumah ke, Samseng ke.

Of all the realities, cite negatif jugak yg diorang nak papar kan...aku rasa tak masuk akal tgk cite mcm ni boleh menginsafkan budak2 kat luar sana

aku rasa lagi bagi idea kat diorang camana nak jadi bohsia, mat rempit ada lah

rasanya banyak lagi cite realiti yg baik2 yg boleh dipaparkan..tapi agaknya cite camni tak untung byk sgt kot sbb tu diorang tak buat....

last2 untung jugak yg jadi ukuran

6 comments:

Aku-Ida said...

tu lah ..ida pon tak berapa berkenan.. cara jalan citer tu tak sesuai langsung nk bg pengajaran.. lagi membuatkan bohsia2 n rempit2 di luar sana lagi bangga dgn cara masing2

Mak Su said...

tak senanglah tgk cerita cenggitu, maksu larang anak maksu dari tgk. sbb unsur negatif peradaban. lagi ok depa tgk cerita *antu.

Zamz said...

tulah maksu..tgk cite hantu kurang2 diorang takde nak jadi hantu kan hehe

Zamz said...

betul tu ida..setujuk

BudaK^512Mb~ said...

perghh.... aku cukup xske cite2 cam bohsia tu, bodo je, kasi bdak2 nak ikot ade la.. bodo tol, dak2 skang ni diorg dalam mode "watch and learn"..

tgk mase Nabil terpeluk Irma tu, pergh kecoh skampung, padahal pluk gitu jek, klu dlm movie tu, perghh siap beromen lag, ade hal pon, bodo tol la... risau tol aku, tkot sgt adik2 aku jd cam tu, selisih, mintak di jauhkan la.

P/S: sorry pade sesape yg x sependapat dgn aku, tp ni pe yg aku lihat, filem malayu skang dah xde idea kreatif dah.. tu je yg diorg leh terpikir, duit punye psal.

Zamz said...

budak 512Mb

org yg ada adik, anak sure taknak bagi diorang tgk filem2 camni kan..takut plak diorang terikut2 dgn jalan cite tu

Post a Comment