Selamat Hari Guru ~ Semoga Allah Membalas Jasa dan Pengorbanan Semua Guru

esok 16 Mei

semestinya semua org dari budak skolah sampai la yg dah tak sekolah pun tau esok hari guru..

kalau kita tengokkan profession perguruan hari ni semakin mencabar tak macam zaman dulu2

dulu2 cikgu dihormati dan disegani semua lapisan masyarakat

tapi hari ni jgn kata parents budak2 skolah pun kurang respect dgn cikgu diorang

aku percaya hubungan cikgu dgn student zaman aku sekolah dulu jauh lebih baik dari skrg

mungkin puncanya parents sendiri takde rasa hormat dgn cikgu yg mengajar anak2 diorang..budak2 pun ikut la kan

kalau aku yg jadi cikgu sure dah tak tahan pressure kot hehe

kepada guru2 semua..walau apa pun tohmahan, tuduhan etc..harap bersabar, semoga anda semua berjaya melaksanakan tugas dengan penuh berdedikasi dan bertangguhgjawab...semoga Allah membalas jasa2 dan pengorbanan anda semua

akhirkata SELAMAT HARI GURU

8 comments:

crescent said...

takot btul nengok pic tu..hehe
jangan salahkan guru yg kene sume tuh..sebab kpm + skola sendiri yang hantar guru2 nih pegi wat sume tu demi kebaikan para pelajar

btw hepi teachers day to sume guru!

ReeN said...

hepi teacher's day!!=)

Farah Amin said...

ye betul.. sekarang mmg sgt mencabar. T_T

IxoR@ said...

cikgu...jasamu ku kenang!

:D

IxoR@ said...

Jalan-jalan blog kawan dengan topi baruku... :D

KNizam said...

semoga semua cikgu2 sabar mendidik anak bangsa
kesian kat cikgu sekarang kan

hady said...

cikgu sekarang ni kena banyak bersabar dengan karenah anak murid dan keluarganya.. Selamat Hari Guru

RHEA said...

ucapan ni untuk rhea juga kan?
terima kasih..
guru adalah sebuah pengorbanan..
rite?

Post a Comment