Shopping: Lepas Tekanan ke Tambah Tekanan hehe


sebenarnya aku pelik gak tgk keadaan sekeliling..

dalam keadaan gawat cam skrg ni pun, shopping complex tetap penuh dgn org sampai nak parking pun susah,

kalau gi tesco ke carrefour ke troli masing2 pun penuh,

gi tgk wayang tadi pun penuh je panggung..

agaknya betulla gi shopping complex boleh release tension.

cuma tensionnya bila duit gaji dah abis tak sampai hujung bulan pun...

tak pun bila tgk amount kat statement kredit kad yg tak penah turun..huhu

aku perasan ramai gak ramai org buat personal loan utk byr kredit kad..bagus jugak sbb ratenya lagi rendah

cuma bila dah buat personal loan tu kena la kontrol jgn guna kredit kad lagi kan..

8 comments:

Jard The Great said...

kalo duit takde.. tekanan..

ade duit... hiburan... hehehe

HEMY said...

hmm..utk yg tak beriadah atau bersukan..bukan jenis cinta alam gi waterfall ke hape..tu je la cara..shopping complex

tp yg kesian kalau laki kena tanggung sume n wife lak main bedal je shopping

zamspotte said...

haha... kesian kaum aku ni... tambah-tambahlar tekanan kaum laki...

AKu kalau tertekan akan tgk wayang... tapi, tiba-tiba citer tak besh... bley tambah stress ni...

Idalara said...

zamz
semalam ida ke jln tgku abd rahman..
mak oiii..ramai gile manusia..bersoping tak hengat dunia..kaka ida tdelah bersoping just jpe membe sbb nk bincang pasal tempahan kueh raya..

kucingorengemok said...

tengok parking penuh pun dah jadi tekanan utk saya, terus pusing balik gi minum-minum kat kedai kopi je, hehe

idyavie said...

shopping oh shopping.. kadang sampai lupa diri.. happy sgt ambik tu n ini.. tup2 tak sampai seminggu gaji dah mula mengeluh tension tak cukup duit..

KNizam said...

hahah hari tu ada iklan pasal minah neh shopping sakan. then ada minah lagi bagitau "cukop2 la tuh kak, kedai neh bukak lagi esok. " haha

intan.dayana said...

cOp.bile dah besa nnt intan tanak pkai kedit kad..hukhuk

Post a Comment