Guru Saman Pengetua..Boleh Gak Macam Ni Ek



macam ni pun boleh ek...kalau guru ni menang, akan jadi cth kes utk yg lain2 lepas ni..sapa yg dapat appraisal teruk bolehla cuba saman bos korang lepas ni

sbb selalunya appraisal ni org lain tau je apa kita dapat..tak tau la sapa yg bagitau..dan sememangnya menjejaskan reputasi staff lah..cuma nak saman boss tu tak tau la kan

sbb boss ni macam durian..dia belasah kita, kita sakit...kita belasah dia pun kita sakit gak huhu



7 comments:

intan.dayana said...

wahhhh!!! pasni nak saman menyaman lah.heee!

zureen @ mama said...

Jadi trend plak saman menyaman ni..ingatkan artis jer yg suka saman-menyaman ni..

(Takut juga kalau kena saman polis sbb memandu laju..he3)

imanshah said...

Saman kak jangan tak sama,, bos ni semua betul..kami yang menurut perintah!!

♥ana_bp86♥ said...

pelik2 daa skrg..dlu xde pun kes cam nie...

akulajuki said...

kalau ke PPD atau JPN cikgu tu tak akan ader orang nak layan sebab dia kuli batak jer kat sekolah, pengetua tu akan dianggap sentiasa betul, jadi tindakan cikgu tu saman adalah tepat dan patut .... saman jangan tak saman sebab kadang-kadang manusia ni dia kena diajar sket.

Anonymous said...

cikgu kuantan.....
kena tgk n kaji gak sapa yang betul sapa yang tidak....maybe ada yang teraniya...

Anonymous said...

Sebenarnya cikgu yang menyaman tu memang teruk. Cuba bayangkan sejak berada di SMK Seri Mahkota dari tahun 2006 – tahun 2008, memang tak pernah hadir meeting. Dan semasa dia sibuk mengusahakan perniagaan Mak Andam, dalam kelas, masa tu form 6, aku dan beberapa orang rakan lain telah melihat dengan mata kasar dia memang tak mengajar. Asyik berborak dengan pelajar. Kehadiran selalu lewat. Tak kiralah kalau lewat 5 minit sekali pun, lewat tetap lewat. Aku harap cikgu tu muhasabah diri dulu la.
Statement akhbar hari tu, dah minta kebenaran ketua jabatan dah ke? Silap2 kena tindakan tatatertib.

Post a Comment