Layan Lawak: Boss Yang Tak Cukup Bijak hihihi

Ni kisah satu org makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah kompeni besar. Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit masa first day dia kat kompeni tu.
 
So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot. Mmg malang tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding.

"Yg berbaju biru tu" dia menjerit.

Jeritan kuat nyebabkan semua perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan.

"Bape gaji awak?" dia bertanya dgn nada yg agak keras
"Dalam RM800" pekerja tu menjawap

Bos tu menjawap, "Nah amik ni Rm800,
BERAMBUS DARI KAU SINI!!!.
KALAU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN!!!"

Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek.

Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka paham. Sape malas, sure kene pecat!

Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas. Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,"Mamat tadi tu kerja department mana?"

Jawap si pekerja,"Owh, dia tu dtg hantar pizza, tak keje sini pun".

ade ke boss camni hahahah

3 comments:

BULLET said...

hahahahahaha
mmg sengal la kalau ade bos yang camni kan...

Zura said...

lawak tul cite nie...bengong tul boss tue...bestlah bdk antar pizza tue...fre2 je dpt RM800...hahahha

Anonymous said...

boss bongok..kahkahkah...tunjuk power konon...last2 kena kelepet rm8 rat.

rambo stallion

Post a Comment