Jom Tengok 2010 Malaysian Grand Prix F1

Salam Ahad.

Nampaknya hari ni adalah hari tumpuan untuk peminat2 F1 lagi2 pulak race kat Malaysia. Sapa2 yg dah ada ticket tu, sure dah ada kat sana tak pun dah on the way pun sebab event dia start awal jugak bermula dgn race2 kategori lain.

Teringat pulak masa aku first time pegi tgk F1 tahun 2002 dulu, excited gile bila dgr bunyi engine keta F1 yg macam bunyi engine jet tu haha. Last2 tak tahan pegi gak beli penutup telinga, harga mahal beb. Tapi kalau aku tak beli karang mau balik terus jadi pekak pulak sebab masa tu dapat tempat duduk kat grandstand. Mmg kat situ la tempat diorang nak pecut pun sebab jalan straight.

Ni dah 2 tahun tak pegi rasa mcm boring gak bila tgk kat rumah. Tp relax sikitla boleh tgk dgn tenang takyah la nak berpanas2 kat sana hehe. foc lagi pun hehe.

So utk peminat2 F1, race arini start pukul 4. starting grid arini nampaknya mark webber akan lead the race.


result qualifying nih dari sini

this year gak mcm best sikit sbb ada 2 team yg boleh di associate kan dgn team malaysia. more reason to watch F1 kan.

2 comments:

chekgu BaniHassim said...

ko pi ke tidak??
ke tgk kat umah je?

Zamz said...

this year kat rumah je

Post a Comment