Keputusan Perlawanan Suku Akhir Piala Thomas: Malaysia Tewaskan Denmark 3-2, Jumpa China Di Separuh Akhir

Tahniah kepada pasukan piala thomas malaysia yg telah berjaya menewaskan Denmark 3-2 tadi dlm perlawanan suku akhir. Walaupun wong choong han dgn second double kalah, sekurang2nya diorang memang mempamerkan tahap permainan yg membanggakan la. Cuma nasib kurang menyebelahi diorang. 

Nak dibandingkan dengan game semalam masa lawan Jepun, memang game hari ni jauh beza la especially hafiz hashim yg menang straight set. Walaucamanapun, mmg game tadi mendebarkan la kalah tgk cite jgn pandang belakang hehe especially bila tgk second double tu main first game, deuce sampai 26 tu.  Lee Chong Wei dgn first double pulak mmg konsisten je gayanya. Kesimpulannya, mmg hafiz hashim jadi hero la tadi menyelamatkan team msia dari tak masuk semifinal huhu.

Hopefully, masa lawan China jumaat ni bolehla diorang maintain good performance kan. 

Apsal aku terasa cam jepun akan masuk final je ek hehe

4 comments:

meo188 said...

lawan chaina siot...

Bb Hussain said...

game yang camni la yang kita mahukan..tul tu..walaupun wong choon han n the second duo tu kalah..tapi derang main bagus..ilang kejap rasa demam tadi tgk game td..hehe..yup..hopefully they will maintain good performance masa lawan china..

enyheartsdiamond said...

cayalah!

sharksuke said...

harap2 hafiz x jd hero segera pasni..
lawan china nnti penentu semua..
kalu boleh beat china kompom malaysia dapat juara thn nie

Post a Comment