BURSA MALAYSIA: KL Shares Close Higher, KLCI Rises More Than 3 Pct

arini stock market naik lah..lega rasanya...smlm aku pun dah panik tgk laju je jatuh kan..nasib baik aku tak jual smlm....tapi risaunya naik ni temporary je..so aku decide dah nak jual tadi..call remisier dia plak dah balik rumah ..lepas smayang jumaat terus balik rumah...bukannya cuti pun....dah aku takleh jual...camni punya remisier pun ada huhuhu

KUALA LUMPUR, Sept 19 (Bernama) -- Share prices on Bursa Malaysia closed firmer Friday with the key index going up 3.43 percent, supported by strong buying from local institutional funds on selected index-linked counters, dealers said.

The local bourse, which saw sharp losses Thursday, rebounded in tandem with the sharp overnight rally on Wall Street after the US government said it was considering a "permanent" plan to address the financial crisis in the country rather than the current piece meal approach.

The benchmark Kuala Lumpur Composite Index closed 3.43 percent or 34.04 points to 1,025.70, led by gains on financial stocks. It had opened 12.16 points higher at 1,003.82.

14 comments:

aeropama dot com said...

ko main saham mana zamz? ade tips sket utk aku. aku tgh cari saham yg aku leh attack. skg la ms nye aku nak beli time harga suma jatuh merudum.

aku mahu main jangka panjang...

zamz said...

nak tau ke sham..nanti la aku tgk..tapi skrg ni aku pun tak berani la..kalau betul tukar gomen sure merudum punya..masa tu mmg gud time la nak beli kot

@k@kPOKPEK said...

tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula ex employer.. huhu..

shaxx said...

elok la tuh! risau jugak pasal ada banyak invest dalam unit trust....

Tirana said...

Ish..saya tak tahu langsung pasal saham ni..ada duit simpan dalam bank aje..tak pun masuk ASB.

Myza Pesona said...

Daripada main saham yang asyik turun naik ni, tak menentu, baik kumpul saham akhirat! Lagi baik!

myadlan said...

ni la antara akibat ketidakstabilan politik kt negara ni..

smoga ekonomi terus maju la kan..

ke sebab najib jd menteri kewangan? hehe

zamz said...

app..sapa ex employer tu..burs malaysia ke

zamz said...

shaxx byk ke invest dlm unit trust..kena selalu tgk gak..

zamz said...

tirana saham ni ada risk la...
biasala tu high risk high return

zamz said...

hahaha myza..saham akhirat tu mmgla..

zamz said...

myadlan..part of it political situation..tapi mmg global market jatuhla bukan malaysia je

meo188 said...

bengonglah sekarang nie... shm dah jatuh. byk yg xsempat jual. ingat akan ok. Bertambah2 teruk. dugaan. dugaan. dugaan. adeh.

zamz said...

meo sabarr..dugaan bulan posa nih hehe

Post a Comment