Jom Pi Bukit Larut

tak abis lagi cite kat taiping nih..hehe

pagi tu aku gi la bekfast kat kaki bukit larut....penah ke korang naik bukit larut..

dah tgk signboard ni...teringat aku naik bukit larut 4 tahun lepas kot..sbb masa aku naik tu..masa tu lah jadi tsunami kat area utara

tapi pengalaman naik bukit larut tu horror la jugak..rasa macam tak naik lagi dah hahaha..

kalau naik bukit larut tu kena naik jip camni haa..aku rasa dulu tak la secolorful nih..agaknya nampak ceria kurang sikit takut kot

sebenarnya aku takut masa naik tu sbb jalan nak naik tu mmg sempit..dah tu curam plak sbb tu la sampai kena naik jip..and then jalan mmg la dekat gaung...silap sikit..terjun gaung la jawabnya...byk kali la aku ngucap dlm hati masa tu..tapi sbb bawak anak kan kenala control macho hahaha...last2 sampai la ke atas..baru la rasa lega..tgk sekeliling pun hijau je..sejuk lak tu..kat rumah ni la aku stay masa tu...besar betul..kalau nak naik pegi la ramai2..kalau tak sure sunyi gile sbb rumah tu lak besar..kalau tak silap ada 9 bungalow kat atas tu..

tapi pemandangan mmg best...sesapa yg suka tangkap gambar jenjalan bleh la try gi bukit larut nih...sempatla tangkap gambar pemandangan dari atas..masa tu camera apa ntah..janji nampakla kan boleh buat kenangan

7 comments:

Mak Su said...

kasik tahu ler contact no banglo tu :)

thanx

love is forever said...

bila nak sampai nih...naik bukit larut, mau larut cam gula.

Paksu said...

hahaha... Taiping, kampung saya!

zamspotte said...

Salam bloggers...

Huih lawa nyer scenery kat sinun..

zamz said...

alamak maksu tak ingat dah la nanti la kalu jumpa ek

zamz said...

salam bloggers zamspotte
lehla pegi sinun hehe

zamz said...

paksu pun org taiping sure lagi expert la kan hehe

Post a Comment