Jom Naik Ketapi : Tiga Jam RM10

full article

dah lama siot tak naik ketapi...


baca artikel ni teringat aku zaman skolah dulu ...cuti semester je balik kg naik ketapi mel..

teringat sekali tu aku decide balik mel tgh malam..mmg sebelum balik kg tu seperti biasa la tabiat aku nak menghabiskan duit yg aku ada seboleh mungkin..hahaha

last2 tinggal 70 sen je

tgk2 mlm tu bila tren sampai kul 1.30 pagi..penuh gilaa..sampai kat tangga pun ada org duduk..
aku masa tu mmg dah panik..member2 yg lain ada yg redah je masuk..campak beg ikut tingkap..pastu masuk je ikut mana2 yg boleh..

aku plak masa tu mmg kemetot je..so takde chance la nak campak2 beg yg besar gedabak ikut tingkap ketapi tu..

org yg dok kat tangga tu plak cam taknak bagi naik je....mcm la aku nak duduk atas riba diorang kan...

last2 ketapi tu pun jalan mcm tu je...nasib baiknya tinggal aku dgn sorang member aku yg senasib takleh nak naik...

mcm tak percaya je takleh naik ketapi tu..dahla time tu pukul 1.30 pagi..duit plak tinggal berapa je..

masa tu kat stesen ipoh tu pun mcm dah takde org...tetiba je nampak bebudak matriks on the other side of the station nak ke kl...dan yg leganya nampak warden aku kat situ..tapi tak sempat kitorang nak jumpa warden tu aku nampak dia pun dah balik dah..

cuma tinggal bebudak matriks tulah..rupa2nya diorang ada tournament kat perlis..
so kitorang pun stay je dgn diorang...cuma kitorang tak tau la apa arrangement diorang dah buat dgn station master tu..

tgk2 dlm kul 2 dtg ketapi lagi satu..ketapi ekspress...bebudak matriks tu pun terus je naik..
aku dgn member aku masa tu mmg berbelah bagi gak nak naik..sbb kitorang ada tiket mel je kan..bukannya tiket ketapi ekspress...almaklumla masa tu kan innocent ekekeke

last2 kitorang decide naik jugaklah..daripada tinggal 2 org je kat station tu kan..

dah ketapi tu jalan..aku nampak staff ktm dari jauh dtg nak collect tiket ..kitorang dah gelabah..
last2 kitorang masuk sembunyi dlm toilet ketapi..yg sempit tu..nasib baik bersih haha
tapi kalau kotor pun aku dah tak bau apa2 kot sbb gelabah punya pasal..

tgk2 ada org ketuk pintu toilet tu suruh keluar..masa tu berpeluh gaklah walaupun dah pukul 2 pagi kan..

kitorang pun keluar la dgn muka seposen..tgk2 brother matriks sorang tu yg ketuk..
dia cakap actually mmg warden kitorang dah ckp dgn station master tu pun..dan dia yg bagi kitorang naik ketapi tu haha...apa lah brother tu tak cakap awal2 kan...

rasa kelakar je aku sembunyi dlm toilet tu dgn member aku...nasib baik org tak ingat apa2 kan

tapi mlm tu first time aku naik ketapi ekspress dgn selesanya sampai butterworth..berbanding ketapi mel..cam langit dgn bumi haha

harap2nya lepas ni aku boleh naik ketapi lagi kan...yg tak bestnya ketapi ni sbb lama sgt perjalanannya ..tapi aku suka sbb cam selesa laa..bleh jalan2 dlm gerabak siap ada canteen lagi..

8 comments:

IxoRa said...

Sy pun dah lama sgt tak naik ketapi....

Ada gak plan ngan hubby nk balik kg pasni naik ketapi aje....tot totttt

dins said...

aku tak penah naik ketapi seumur idup..naik komuter ade lah.. hehehe

wexeeda said...

hahaha... cuak tul... naseb baek terlepas...

Anonymous said...

bro, apasal lu tak pakat ngan sorang budak matrik tu yg ada tiket masuk toilet sama2... kalau staf ktm tu ketuk pintu toilet, suruh je mamat matrik tu bukak pintu sikit je and ulur tiket hehehe... (mmg ada joke pasal nie)... -9600-

Zamz said...

ixora balik kg mana tu naik ketapi..

Zamz said...

dins ko patut try la naik ketapi..best woo budak2 sure suka

Zamz said...

wexeeda mmg cuak pun masa tu...tapi dah lama ni teringat balik kelakar la plak

Zamz said...

9600...sebenarnya budak2 matriks tu pun takde tiket gak..lagipun tak sanggup aku nak ajak diorang masuk tandas sekali haha

Post a Comment