Bulan Untuk Submit Income Tax Dah Sampai huhuhu


rasanya baru smlm kita sambut tahun baru 2009 hari ni dah masuk bulan april..

cepat sungguh masa berjalan
kalau kita tak berlari, ketinggalan la jawabnya

so bulan april ni mmg kebanyakan org dah tau la kan..

bulan untuk submit borang income tax dan terus bayar sekali...

bukan hantar je takyah bayar hehe..lainla aku hihi


aku dah try fill in all my details kat efiling..skrg ni laju lagi..tunggula hujung bulan ni sure traffic tinggi gila..since due date 30 April kan


kalau korang dah dpt EA form, lehla submit cepat2

korang gi sini je
E-FILING

so sesapa yg gaji byk sgt tu, tak potong PCB cukup utk cover korang punya tax, zakat korang pun tak cukup...
siap sedia lah utk membayar...byk tuuu

14 comments:

Yanmie said...

salam zam...

hubby yan pun dh buat dh e-filling tu..syukur, setel satu kerja...ehehe..semuanya dihujung jari..:)

hady said...

EA form pun belum dapat lagi huhu. dah masuk bulan 4 nih tarikh last nak submit 30/4

IxoRa said...

Rasanya baru je hantar EA form utk thn lepas, ni dah nak kena submit lagi...

Oh tension la.....

Chekgu BaniHassim said...

aku rasenye tak kene lagi...
tak cukup "haul"...kalau dah confem baru kene...
siap2 la korg...

Sabrina said...

hehee..
mak sy keje kat lhdn..
bulan nie mmg die bz tolg org siapkan tax mereke~~
skadar memberitahu..:)

Li said...

wah apa tu...?
salam kenal teman...^^

Myza Pesona said...

Borang pun dah ada. Penyata pendapatan pun dah dapat. Tunggu nk isi je! Ingat nk try guna e-filling, sbb sebelum2 ni guna borang je!

zamz said...

wah yanmie efficient sungguh ek

Zamz said...

hady tak lama lagi dpt la tu

Zamz said...

ixora..zaman skrg ni cepat je..baru je rasa nya bayar aritu huhu

Zamz said...

chekgu bh yeke tak cukup haul..tak lama lagi cukupla tu haha

Zamz said...

wah sabrina mak keja lhdn ek..sure bz gile ek bulan nih

Zamz said...

Li salam kenal

Zamz said...

myza guna efiling la senang je..

Post a Comment