Kejap Je Dah Masuk Second Half..



mmg rasa kejap sgt puasa tahun ni..dah 17 hari kita berpuasa kan. so dah nak masuk 10 hari terakhir ni, ada berani nak cari malam lailatulqadar? takut2 la tahun depan dah takde peluang nak cari lagi dah. mana la tau kan...

selalunya 10 hari terakhir ni la org sibuk dgn benda2 lain cam nak cari baju raya la,  nak buat kuih raya la even aku tgk rumah2 pun byk buat renovation kira rumah pun raya gak la. tak kisah la nak raya pun amalan di bulan ramadhan ni jgn lupa. semoga kita semua mendapat rahmat dan keampunan dalam bulan posa nih.

Doa Khusus Untuk Malam Lailatul Qadar

Dari 'Aisyah r.a., katanya: Saya pernah bertanya dengan berkata: "Ya Rasulullah, Bagaimana kiranya saya mengetahui akan malam Lailatulqadar itu dengan tepat, apa yang saya akan doakan pada saat itu?" "Baginda menjawab: "Berdoalah dengan doa yang berikut: (1)

(( اللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ، تُحِبُّ الْعَفْوَ، فَاعْفُ عَنِّى ))

(Hadith Sahih - Riwayat Tirmizi)

Maksud doa yang tersebut: "Ya Allah, ya Tuhanku, sesungguhnya Engkau sentiasa memaafkan (salah silap hamba-hamba-Mu), lagi suka memaafkan, oleh itu maafkanlah salah silapku."

6 comments:

Bb Hussain said...

thanks for the doaa..serius terlupa nak baca doa ni this ramadhan...dr kecik my late father dah ajar dah..teruk tul..

Zura said...

a'ahkan kejap je dh nk raya...

meo-on-the-blog said...

oh... ingt nk review bolasepak td...

huhuhuhuhu...

insaf2...

Zamz said...

bb takpe byk masa lagi nak baca

Zamz said...

tul tu zura kejap tul..

Zamz said...

haha meo posa pun ada second half gak hehe

Post a Comment