Pening2 Repair Keta Pulak huhu


seperti biasa, sebelum raya mmg aku check dulu la keta sbb nak balik kampung. lagipun tak tau lagi keadaan jalanraya macamana. kalau kena traffic teruk, risau gak la kan kalau keta tak stabil. so baik cegah sebelum padah.

cumanya this year keta aku masuk klinik awal sikit sbb ada masalah dgn upper arm dgn lower arm (yang kat depan tu yg pegang tayar dgn body tu). dah crack dah. jalan pun bebunyi2. stress betul dengar. so nak tak nak kenala pi workshop jugak. before this aku dah tanya, tokey tu cakap kalau yg ori satu set mau dekat 2k. tu yg aku tangguh2 tu. tapi arini dah takleh tangguh kena la pegi jugak. tapi aku rasa tokey kedai ni cam nak bagi yg local je sbb dia quote tak sampai 1k pun. cuma bila dah pi check byk la plak benda nak kena buat gasket bocor la, tayar bengkak la..phewwhh. pikirkan keselamatan aku buat jugakla. kalau ikutkan hati nak je pi tukar keta...ikut kan nafsu amarah la tu huhuhu

takpela repair je la apa yg boleh kan...nampaknya keta dah raya dulu sebelum tuannyaa..

12 comments:

Bb Hussain said...

safety first kan..terpaksa la berbelanja lebih..hehe

IxoR@ said...

Nak RaYa ni...

BanYak la keta gi Repair..

Dikhuatiri, toKey2 kedai ambiK keSempaTan.... iTu yG tak Sedap tu...

ApApun, KeSelamaTan Yg Perlu DiUtamAkan...

Luth Textile said...

lower arm bahaya. nanti tak dapat nak control , stereng gegar!

armin yosh said...

repair jer zamz..yg penting pemanduan selamat

Zamz said...

betul tu bb kalau tak ingat safety biar je la dulu

Zamz said...

ixora tula yg tak taunya..cakap ori, harga ori tapi kalau tipu pun kita tak tau...redha je lah

Zamz said...

tula luth ...lower tu yg seriau sikit

Zamz said...

armin dah beres dah huhu terbang gak 2.5k huhu

ezzati said...

hhe..biasala tuuu..kete lg high maintanence dr tuannye..

Zamz said...

zati tulah...nak cari yg maintenance takde plak hehe

moe on the blog said...

yeah... leceh kadang2 tue... masa habis kat kete je :(

Zamz said...

meo bukan takat masa je duit sekali huhu

Post a Comment